Peternel Troskotu: Ne postoji odredba kojom bi se ZDS mogao kazneno procesuirati

Pin It

Mostov kandidat za gradonačelnika Zagreba Zvonimir Troskot danas je kazao da bi ‘eliminirao’ i ‘procesuirao’ hrvatske branitelje iz redova HOS-a, zbog kojih je predsjednik RH Zoran Milanović prekršio protokol i napustio komemoraciju povodom VRO Maslenica. Na njegovu izjavu reagirao je dr. sc. Igor Peternel, predstojnik Ureda potpredsjednika Hrvatskoga sabora Miroslava Škore i predsjednik Odbora za ljudska prava Domovinskog pokreta.

Prenosimo njegovu objavu:

“Zvonimiru Troskotu bi kolege iz MOSTa trebali pojasniti da NE postoji odredba u Kaznenom zakonu po kojoj bi se Za dom spremne na današnjoj komemoraciji moglo kazneno procesuirati! Iako on to priželjkuje! Jednako kao sto se ne procesuira ni ljubitelje crvenih petokraka i totalitarnih komunističkih ubojica!”, objavio je Peternel na Facebooku.

Troskot se već unaprijed oglasio oko svoje izjave na Facebooku, no za navedene izjave se nije ispričao, niti povukao izjavu:

“Kao dijete hrvatskog branitelja mogu reći da moj stav prema vrijednostima Domovinskog rata i hrvatskim braniteljima, pa i onima koji su nosili grb HOS-a, nikada nije bio upitan i nejasan. HOS-ovci su branili našu zemlju od velikosrpske agresije i kao takvi zaslužuju maksimalno poštovanje i priznanje. Isto tako, zalažem se za otklon od svih totalitarnih režima, a kao istinski temelj Hrvatske smatram Domovinski rat.”, napisao je na svom Facebook profilu.

Izvor: narod.hr