Hoće li Veljača sada prozvati i Kajtazija? Zašto ‘mainstream’ nije objavio identitet roditelja osumnjičenih za smrt dvogodišnje djevojčice?!

Pin It

Zato mi nije jasno odakle potreba tzv. mainstreamu da prikriva identitet roditelja, bez obzira o kome je riječ... Zašto olakšavati monstrumima?! Nikome ne pada na pamet generalizirati bilo koju manjinsku zajednicu, no, kada se već postavlja pitanje angažmana institucija koje su zakazale i pojedinaca koji ispadaju neodgovorni, zašto onda, primjerice, Jelena Veljača ne prozove i Veljka Kajtazija?! 

Uskrs u Hrvatskoj prošao je u znaku tužne vijesti o smrti dvogodišnje djevojčice, koju su zlostavljali roditelji monstrumi. Majka, kako pišu pojedini portali, ipak nije optužena za teško ubojstvo, pa joj umjesto 30-ak, prijeti - do 15 godina zatvora... Na društvenim mrežama odmah su se javili i dežurni dušebrižnici... Potpuno je razumljivo da je nacija u šoku, ali propitkivati (su)odgovornost bilo koga, prije nego što su do kraja poznate sve činjenice i nije baš korektno. Ovako užasan čin je za svaku osudu i preostaje nam samo nada da se nešto slično više nikada ne ponovi. Kako bi to bilo moguće, treba djelovati i posebnu brigu posvetiti zajednicama u kojima je obiteljsko nasilje, naročito prema djeci, učestalo, što ponekad završi i sa ovako groznim posljedicama...

Zato mi nije jasno odakle potreba tzv. mainstreamu da prikriva identitet roditelja, bez obzira o kome je riječ... Zašto olakšavati monstrumima?! Nikome ne pada na pamet generalizirati bilo koju manjinsku zajednicu, no, kada se već postavlja pitanje angažmana institucija koje su zakazale i pojedinaca koji ispadaju neodgovorni, zašto onda, primjerice, Jelena Veljača ne prozove i Veljka Kajtazija?! Ne bi li se upravo Kajtazi, kao zastupnik jedne manjine, trebao više angažirati da se edukativnim programima i na druge institucionalne načne, pomogne mladim romskim obiteljima i tako preventivno djeluje na izbjegavanju nasilja nad djecom? Zašto Kajtazi već nije dao izjavu kojom osuđuje svako nasilje, pa i ono unutar vlastite zajednice, one koja ga je izabrala da se u parlamentu bori za njihove, a ne svoje osobne interese?!

Velimir Bujanec