Karačić: Kakve veze imaju prava djece i prava roditelja s nasilnim činom pojedinca prema djetetu

Pin It

Davorin Karačić: Tomaševiću od mene ne prijeti nikakva opasnost -  Večernji.hr

Kaže Jelena Veljača  da prava djece trebaju biti ispred prava roditelja.

Može li mi itko pojasniti kakve veze imaju prava djece i prava roditelja s nasilnim činom pojedinca prema djetetu, te koja su to prava djeteta koja bi se mogla naći u koliziji s pravima roditelja?

Želi li nam to Veljača uvesti model po kojima bi sve želje i odluke djece (dakle osoba od 0-18 godina) bile iznad roditeljskih odluka, te u tome smislu imati i zaleđe represivne vlasti u provođenju takvih želja i odluka djece, baš kao u Kanadi u kojoj je moguće oduzeti dijete roditeljima ako roditelji ne dopuštaju svome 7 godišnjem djetetu promjenu spola, kada to isto dijete tako poželi?.

Ili gdje je moguće lišiti slobode roditelja ako uporno naziva svoje dijete onim spolom s kojim se dijete rodilo, a to isto dijete fantazira da je nekog drugog spola i zbog takvih roditeljski riječi se osjeća pogođenim?

Pokušavaju li određene osobe poentirati na osobnoj tragediji time da žele progurati nakaradna i bolesna rješenja u smislu odgoja djece?

Jedino što je nakaradnije od takvih djelovanja je odluka ministra da takve pikzibnerice uopće primi a kamoli da uvažava njihove stavove.