Procurili mailovi: Korona puštena iz laboratorija, ali zbog 'međunarodnog mira' ne žele to objaviti

Pin It

DRAGOVOLJAC - Skriva li Wuhan istinu o koronavirusu? Procurili novi dokazi

Podrijetlo novog korona virusa upitno je od samog početka pandemije. Istrage koje su se vodile u Kini nisu uspjele doći do konkretnih zaključaka, pa je svojevrsni konsenzus da je koronavirus na ljude prešao s neke divlje životinje - radi li se o šišmišu ili kojoj drugoj životinji, zapravo nije ni važno.

No britanski su mediji objavili informaciju kako su američki i britanski znanstvenici još početkom pandemije razmjenjivali e-mailove u kojima ukazuju na to da je korona virus vjerojatno stvoren u nekom od laboratorija u kineskom Wuhanu.

Poruke koje potječu iz veljače 2020. godine ukazuju na to da je "najvjerojatnije objašnjenje" da se koronavirus ubrzano razvio iz virusa nalik SARS-u unutar ljudskog tkiva u jednom od laboratorija s niskom razinom osiguranja, piše Zimo.hr.

Među osobama koje su navedene kao sudionici u prepisci su i američki epidemiolozi dr. Anthony Fauci i dr. Francis Collins iz američkog Nacionalnog instituta za zdravlje. Njima je u e-mailu Sir Jeremy Farrar, direktor Welcome Trusta napisao kako postoji mogućnost da je takva evolucija "slučajno stvorila virus koji je savršen za brzo širenje među ljudima". No dvojac je odgovorio kako bi "daljnja rasprava štetila znanosti općenito, ali i znanosti u Kini" te "međunarodnome miru".

direktno.hr