Ovako vladajuća HDZ SDSS koalicija 'đtiti' hrvatske časnike

Pin It

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi, ljudi stoje i u zatvorenom

Dva tjedna nakon što je Oluju nazvao “zločinačkom” akcijom, Porfirije toplo dočekan u Zagrebu?!

Branitelj hrvatskih ministara Tomo Medved žestoko se kune u obranu naših časnika, kojima neprestanim štancanjem optužnica - prijeti Beograd. A kako izgleda kad HDZ “brani” interese naših ratnih zapovjednika, na svojoj su koži već osjetili mnogi

– od Gotovine, preko Ademija i Norca - do Brodarca, Milankovića, Merčepa, Glavaša, Hrastova i drugih…

Ljetnu “sezonu lova” na hrvatske generale otvorio je u bačkom Novom Sadu, 04. kolovoza ove godine svetosavski patrijarh Prvoslav Porfirije Perić, koji je s improviziranog oltara pred Vučićem, Dodikom i desecima tisuća narikača, oslobodilačku akciju Hrvatskih oružanih snaga – Oluju, nazvao “zločinačkom”. U međuvremenu je pred Visokim sudom u Beogradu potvrđena “optužnica” protiv četvorice hrvatskih zrakoplovnih časnika, a sada idu i korak dalje - pa udaraju na pojedine generale, baš u skladu s najavama iz novosadske propovijedi ‘Njegovog visokog preosveštenstva’.

Krivi su Srbi? Nimalo. Kriv je Vučić? Nije. Kriva je SPC? Ni najmanje.

KRIVI SU OVI U ZAGREBU!

Kriva je Plenkovićeva (i Medvedova) Vlada, koja bi zbog tri SDSS-ove saborske ruke bila u stanju žrtvovati i prodati čak i vlastitu mater – a kako ne hrvatske časnike?!

Lik koji 04. kolovoza proziva našu državu i vojsku zbog Oluje, a blistavu hrvatsku pobjedu naziva “zločinačkom” akcijom, samo dva tjedna kasnije - 19. kolovoza ove godine, bez ikakvih problema na granici, dolazi u Zagreb i drži liturgiju u sabornom hramu Preobraženja gospodnjeg, na Cvjetnom trgu.

Ufff, kako smo mi tolerantni! Doš’o deda da nam zahvali što smo SPC-u, u rekordnom roku, obnovili hram stradao tijekom velikog potresa… I nitko da ga priupita; a koliko su tvoji obnovili katoličkih crkava, koje nije srušio potres – nego velikosrpska agresija?! Haubice, tenkovi i granate koje su tvoji popovi blagoslivljali prije rokanja po našim svetinjama…

Nigdje nije objavljeno s kime se sve ‘Njegovo visoko preosveštenstvo’ Prvoslav susreo tijekom boravka u hrvatskom glavnom gradu… Čisto sumnjam da se Porfirijev kružok tako brzo raspao! Jel’ možda bio s Nobilom, koji zastupa ove što hoće odštetu za Petrovačku cestu? Jel’ došla Obuljenka da joj šef svetosavlja zahvali na velikodušnom financiranju obnove hrama? Jel’ bio Tomašević, možda u pratnji ženine familije iz zaseoka Dopuđi u Kruševu, gdje je neki Jovo srušio crkvu Sv. Jurja, a nije ju obnovila Srbija niti isplatila odštetu? Jel’ se možda vidio s potpredsjednicom Vlade, ‘devojčicom s traktora’ kojom upravlja Pupi?

Sve su to pitanja na koja Prvoslav Porfirije Perić nije dužan odgovoriti. Odgovor znaju Tomo Medved i njegov “vrhovni komandant” - Andrej Plenković. Jao si ga onima koje će deklarirani briselci spasiti od Beograda! 

PHOTO: PORFIRIJE U ZAGREBU, 19. KOLOVOZA 2022.

Velimir Bujanec