Penava doveo interventnu policiju u Vukovar: Simpatizerima Milorada Pupovca to je odmah zasmetalo?!

Pin It

Politika nije kineziologija – Hrvatski Fokus

Sjedište interventne policije Vukovarsko-srijemske županije više neće biti u Nuštru, već u Vukovaru. Zasluga je to gradonačelnika Ivana Penave i sporazuma koji je prije nekoliko godina potpisao s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem. No, nije trebalo dugo čekati – i već su krenuli napadi!

Očito, mnoge je zasmetao dolazak interventne policije u Grad heroja, a kada vidimo gdje su momci smješteni, onda je i jasno zašto…

Interventna policija MUP-a RH ubuduće će biti smještena između Borova Naselja i Borova Sela – točno kod mjesta odakle su ’91. godine dvanaestorica hrvatskih redarstvenika krenuli prema poznatom četničkom uporištu… Simbolika je i više nego jasna. Zamislite njuške Šoškočaninovih štovatelja koji će, putujući prema Vukovaru, svakoga dana morati prolaziti pored baze u kojoj je stotinjak naših interventnih policajaca! Malo je reći – predivan prizor!

Užasnuti Pupovac tu ne može ništa jer je iza sporazuma ipak stao jedan HDZ-ov ministar. Što god netko mislio o Davoru Božinoviću i koliko ga god kritizirali zbog korone i još nekih stvari – ovo je zaista bio dobar potez. I zato pošteno treba reći – bravo Penava! A svaka čast i gospodinu ministru!

Kad već nije Božinović, šefa SDSS-a su morala utješiti lijevo-jugoslavenska piskarala s jednog Pavićevog portala. Zato likovi s Telegrama sad “oštro” kritiziraju Ivana Penavu i ne skrivaju prezir prema činjenici da će hrvatska interventna policija stolovati u Gradu heroja. Pljucnuli su na gradonačelnika i čelnika Domovinskog pokreta, zato što je – kako kažu - donirao čajnu kuhinju našim policajcima!

Ma, daaaaj Dragiša, možeš ti i bolje! Tih 170 tisuća kuna koje te tako jako žuljaju, trošak su jednog broja Pupovčevih ‘Novosti’, no, to ne problematiziraš! Smeta ti kad Grad Vukovar donira hrvatskim redarstvenicima novac za čajnu kuhinju! Uostalom, pitaj tamošnje Hrvate jel’ to podupiru? Jel’ im drago što je interventna napokon došla u njihov grad – i još k’ tome blizu Dunava, kod Borova Sela?! Mislim da svi već unaprijed znamo odgovor; i više je nego jasno da će Penava upravo zbog ovakvih poteza i u budućnosti biti nagrađivan glasovima Hrvata baš na svakim izborima! Znaš, Dragiša, računi se ne polažu ni Pupovcu ni tebi – računi se polažu biračima. A ovaj je račun i više nego čist pa će ljubav Ivana Penave i njegovih vjernih birača biti sve duža i duža…

I sad još šlag na tortu; neće u Vukovar doći samo interventna policija, cilj je dovesti i naše specijalce! A vi s Telegrama sad brzo zovite Pupija, no, ne vjerujem da ćete to uspjeti spriječiti…

Temeljem čega Pavićev Telegram, preko famoznog Drage Hedla, pokušava Ivanu Penavi osporiti pravo da Grad Vukovar kupi čajnu kuhinju hrvatskim interventnim policajcima?! Vjerovali ili ne – pozivaju se na “odluku” zloglasnog Ostoje Rankovića iz 2012. godine! Bivši SDP-ov ministar iza sebe nije ostavio samo krvavi trag u Vukovaru, kada je “rakiju” okrivio za smrt hrvatskog mučenika i Penavinog šogora, Darka Pajičića, već je u svom mandatu donio famozno pravilo o navodnoj zabrani doniranja jedinica lokalne samouprave MUP-u. Iz “odluke” su, kako i sam Telegram priznaje, izuzete donacije koje osobno odobrava ministar, a koje mogu biti dio zajedničkih projekata, što uostalom ovaj projekt i jest. Čemu onda proizvodnja “afere”?!

Na znanje Telegramu, Pupovcu, Hedlu, Paviću i svim kritičarima dovođenja hrvatske interventne policije u Vukovar; zahvaljujući upravo Ivanu Penavi, iz Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara dodijeljeno je 60 posto sredstava za obnovu državne zgrade u kojoj će biti interventna policija. Riječ je o cifri koja u ukupnom iznosu doseže gotovo milijun eura. Pa vi sada pišite o jednoj čajnoj kuhinji i donaciji od 170 tisuća kuna… Sram vas bilo! Da je donirano za neki Pupovčev dernek, Šerbedžijinu ili Dežulovićevu predstavu – to vam ne bi smetalo?!

Na kraju ću se prisjetiti jedne nezaboravne scene, od prije par mjeseci… Putujući za Vukovar, zaustavio sam se kod jednog odmorišta, blizu Slavonskog Broda. Bio je tu neki bus čačanskih tablica, a onda je došao kombi pun interventne – iz Vukovara. Dečki su bili na ispomoći kolegama iz Broda, zbog zaštite državne granice i ilegalnih migrantskih prelazaka,. Kad su izašli iz kombija - onako spremni – srce mi je zamalo eksplodiralo od ponosa! A još kad sam vidio face ovih iz busa s čačanskim tablicama… Nje im bilo lako! Dobrodošli u Hrvatsku, nezavisnu državu koja ima svoju interventnu policiju! A ti dečki služe svome narodu i nikada više Beogradu!

Velimir Bujanec