Penava o ujedinjenju

Pin It

Ivan Penava, najozbiljnije: 'Cijepljenje djece je jedan čin silovanja' |  Telegram.hr

PENAVA: NA DESNOJ POLITIČKOJ SCENI SE TREBAMO, ŠTO JE VIŠE MOGUĆE, OKRUPNITI NA ZDRAVIM OSNOVAMA, A MI U DOMOVINSKOM POKRETU ĆEMO SVAKAKO TEŽITI TOME!

Predsjednik DP-a Ivan Penava za tjednik 7dnevno.hr progovorio je o mogućnosti prijevremenih parlamentarnih izbora, ujedinjenju desnih političkih opcija i rastu rejtinga DP-a:

''Na desnoj političkoj sceni se trebamo, što je više moguće, okrupniti na zdravim osnovama, a mi u Domovinskom pokretu ćemo svakako težiti tome i nastojati sjesti za stol sa svima te pokušati dogovoriti suradnju. Pojedinci koji se s vremenom pretvore u krtice i žetončiće su problem već 30 godina hrvatske demokracije na desnici. Imate ljude koji su programski poslani s tom ulogom i namjerom da budu to, pritajeni do određenih trenutaka''.

 ''Kada pogledate ambijent u kojem se Andrej Plenković i ne libi reći da vodi manjinsko-liberalnu vladu, mislim da ostatak HDZ-ovaca zabije glavu u pijesak dok on to govori. Kada pogledate, osim manjina, tu su HSLS, HNS i Reformisti, to je nevjerojatno, nekada bi čovjek tu dodao samo SDP i to bi bilo ono što smo imali od 2011. do 2015''.

''Mi u DP-u se pripremamo za parlamentarne izbore. Teza koja je bila dosta prisutna po kuloarima jest da je HDZ izbore pripremao za jesen, ali da su ih loši rezultati u Splitu zapravo poljuljali u toj namjeri. Mi se definitivno pripremamo, spremamo se u bazama u kojima smo jaki, poglavito u Slavoniji, Dalmaciji i Zagrebu, ali se gledamo proširiti gdje god je moguće''.

''DP raste i to se vidi i iz straha lijevih medija koji rade po diktatu vladajućih, to se vidi po napadima koji dolaze s te strane, ali to je, s druge strane, znak da dobro ide i da se dobro radi. Domovinski pokret dobro stoji i u dijaspori, ali to i jest tragedija, svi ti ljudi koji su se htjeli probijati svojom sposobnošću i snalažljivošću morali su otići, dok tu sve više na težini dobiva stranačka pripadnost i stranačka iskaznica, no nadam se da će doći vrijeme kada će se to promijeniti''.