Karačić: Božinovićeva izjava djeluje kao pokriće za neke represivne radnje prema pojedincima

Pin It

Davorin Karačić: Tomaševiću od mene ne prijeti nikakva opasnost -  Večernji.hr

Čitajući ove misli, ne mogu se oteti određenom dojmu. Naime, osobno sam otišao na prosvjed s jedne strane izraziti stav da ova vlast jednostavno ne valja ali i vidjeti kakve se poruke šalju te postoji li kakva ideja ili program kojim bi se pariralo HDZ-ovom načinu vođenja zemlje.

Nažalost, osim uobičajenih fraza, gorčine i prozivanja, nisam vidio nešto što bi moglo izrasti u dobru platformu s političkim planom i programom kojim bi se na izborima HDZ detronizirao s vlasti. Međutim, ono što sam još vidio je veći broj starijih ljudi, običnih i bezopasnih. Četvoricu članova Radničke Fronte koji izgledom, stavom i zdravstvenim stanjem djeluju toliko loše da ne znam može li im biti gore. NIsam vidio nikakve ozbiljne organizacije, paravojske, skupine koje bi makar i u teoriji mogao zamisliti kao nešto više od obične skupine ljudi koji nisu izveli ni jednu jedinu akciju, pa makar i planskim šaranjem parola. Nije pukla ni jedna petarda niti je itko pokušao biti nasilan. Stoga mi ovakve izjave ne djeluju razumno niti miroljubivo. Više mi djeluju kao stvaranje pokrića za neke represivne radnje prema pojedincima, Sa izlikom da se radi o teroristima a znamo iz iskustva da se sa teroristima ne pregovara nego se rema teroristima provode mjere i radnje u kojima je dozvoljeno i suspendirati određena prava i slobode.

 Slijedi nam neka nova "Obznana" odnosno priprema li se vlast na za novo poglavlje u političkoj povijesti Hrvatske, odnosno vraćanje na metode i načine za koje smo mislili da smo ih se riješili 1990.?

Osobito ogavno djeluje saznanje da su i tajne službe svojedobno upozoravale na organizacije i skupine koje djeluju s pozicija nacionalizama drugih naroda i država, s ciljem destabilizacije pa čak i zahvata u teritorij Republike Hrvatske a u odnosu na koje je vlast bila izrazito benevolentna.

Izgleda da je ovom narodu opet suđeno biti dežurno krivac i opasnost za vlastodršce.