Plenkovićevi koalicijski partneri četnici bez kazni i danas

Pin It


Kraj ostataka srušenog aviona kretao se u društvu Martićevih milicajaca i komandanta brigade Vojske Srpske Krajine. Bivši dožupan, a današnji predsjednik centralnog stranačkog Izvršnog odbora (SDSS) Sisačko moslavačke županije, u šarenoj vojnoj odori stoji kraj zelene ‘kampanjole’ (JNA jeep).

Miroslav Peris je u studenom 1992. napustio JNA i odmah se stavio na raspolaganje Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu. Na današnji dan, kobnog 14. rujna 1993. pilot Peris javlja se dragovoljno za akciju protiv agresora, koji je tih dana slao smrtonosne projektile po Sisku, Zagrebu, Karlovcu…

Obaranje aviona i poznato lice “u publici”

Nakon što je obavio zadatak na Kordunu, na povratku ulijeće u tzv. puščanu prašinu. Mehanizam na avionu je oštećen, a hrabri pilot, pokušavajući spasiti sebe i zrakoplov, povećava visinu letenja. Na toj visini (u Domovinskom ratu letjelo se na ekstremno niskim visinama radi radara) “lovi” ga neprijateljski radar i obara raketom.

Video snimka (u prilogu) pokazuje olupine hrvatskog borbenog aviona, a kao svjedoka koji se među prvima pojavio na mjestu nesreće – Bogdana Rkmana. Kraj ostataka srušenog aviona kretao se u društvu Martićevih milicajaca i komandanta brigade Vojske Srpske Krajine. Bivši dožupan, a današnji predsjednik centralnog stranačkog Izvršnog odbora (SDSS) Sisačko moslavačke županije, u šarenoj vojnoj odori stoji kraj zelene ‘kampanjole’ (JNA jeep).

Iživljavanje nad tijelom pilota Perisa

Snimka obiluje gnušanjem četnika nad mrtvim pilotom pri čemu se nižu uvredljivi i ponižavajući komentari na račun poginulog Perisa, Hrvatske, ali i tadašnjeg predsjednika Franje Tuđmana. Tako se jedan od srpskih vojnika noseći kukuruz obratio novinaru:

“Je li Miroslav baš morao brati kukuruze avionom? Kod nas na Kordunu se to radi kombajnom! Javi da je pilot ostao bez dva dihtunga i da mu ih moraju poslati jer se bez njih ne može vratiti nazad u Zagreb!”

Razdragana gomila koja je skupljala komade olupine aviona i po rukama prevrtala stvari pokojnog Miroslava Perisa, neprestano se izrugivala poginulom pilotu:

“Poručite Tuđmanu da nam pošalje i onaj jedan avion što ga imaju! Hrvatsko vazduhoplovstvo je na srpskom tlu. 50 posto riješeno”, kazuju aludirajući na činjenicu da je Hrvatska tada imala samo dva borbena aviona, ‘Osvetnik Vukovara’ i ‘Osvetnik Dubrovnika’.

Dokument otkrio tko je odgovoran za rušenje aviona

Tko je odgovoran za naređenje i izvršenje rušenja jednog od dva aviona koje je Hrvatska tada imala, dugo je bilo nepoznato.

No, mi smo u posjedu originalnog dokumenta glavnog štaba srpske vojske o unaprjeđenju Zobenice Dragana u čin poručnika. Dokument u sebi objašnjava razloge unaprjeđenja Zobenice:

“Izvršavajući sve postavljene zadatke u jedinici, pokazao je izuzetnu motivisanost za rad, vanrednu snalažljivost, hrabrost i iznad svega izvanredno znanje što je rezultiralo pogađanju aviona iznad teritorije Korduna gde je veoma umešno komandovao raketnim vodom 3. ssrb PVO „KUB – M”. U jedinici kojom komanduje služi za primer.”

Autor:Dnevno.hr