Plenkovićev govor o terorizmu na prosvjedu vrlo je opasan pokušaj upravljanja društvom

Pin It

Prema tome, to je vrlo nekorektan i opasan pokušaj upravljanja društvom uvođenjem straha i još jedna manipulacija skretanjem pažnje javnosti s afera koje imaju kriminalan i veleizdajnički smrad do samog vrha Vlade. Problem naše države je korupcija, nije terorizam

Damir Vanđelić, bivši predsjednik NO INA-e, bivši ravnatelj Fonda za obnovu Grada Zagreba, te nesuđeni zagrebački gradonačelnik komentirao je izjavu premijera Andreja Plenkovića o terorizmu na prosvjedu ispred središnjice HDZ-a.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Izjava premijera: “U Hrvatskoj postoje ljudi koji se naoružavaju i nastoje silom preuzeti vlast”

Ovo je vrlo uznemirujuća izjava pa da pogledamo statistike.

Prema Global terrorism index 2022., Hrvatska je na bezbrižnom 93. mjestu i s manjim rizikom terorizma nego SAD, Velika Britanija, Danska, Finska, Njemačka, Češka, Rumunjska, i tako dalje.

Izvor podataka: https://reliefweb.int/…/world/global-terrorism-index-2022

Prema Svjetskoj banci, po indeksu političke stabilnosti i odsustva terorizma (indeks „Political Stability and Absence of Violence/Terrorism“) Hrvatska je bolja od Belgije, Velike Britanije, Francuske, Italije, Francuske i SAD-a što se vidi na dijagramu dolje gdje je RH debela crvena linija.

I, na kraju, Hrvatska ima preko 40.000 policajaca i vojnika te stotine tisuća branitelja koji bi ponovno ustali za Domovinu i obranu demokracije i nitko ne može, niti ikad jest, u Hrvatskoj silom došao na vlast.

Prema tome, to je vrlo nekorektan i opasan pokušaj upravljanja društvom uvođenjem straha i još jedna manipulacija skretanjem pažnje javnosti s afera koje imaju kriminalan i veleizdajnički smrad do samog vrha Vlade. Problem naše države je korupcija, nije terorizam”, kazao je Vanđelić.

Izvor: narod.hr