I Talijani izabrali desnicu: A mi gluhi, nijemi slijepi…

Pin It

The far-right Meloni asks for the direction of the next Italian government

Italija će imati premijerku Giorgiju Meloni. Već su joj čestitali Orban i Morawiecki… A mi imamo Plenkovića.

Nek’ nam je Bog na pomoći!

Uvjerljiva pobjeda pokreta Braćo Italije i čvrsta većina koju su Giorgia Meloni, Matteo Salvini i Silvio Berlusconi osvojili u oba doma talijanskog parlamenta, izazvali su paniku među ljevičarima diljem Europe. Bog, domovina i obitelj, zaštita nacionalnog suvereniteta i oštro protivljenje briselskoj federalističkoj agendi - osnovne su značajke programa koji je dobio potvrdu povijesne talijanske većine.

Odmah su se javili i “zabrinuti” ljevičari u Hrvatskoj,  koji lijepoj Giorgiji zamjeraju neke izjave o Istri, baš kao da među talijanskim ljevičarima i “demokršćanima” koji su davno propali zbog korupcije – nije bilo iredentista?! Smiješno je kako odjednom za hrvatske nacionalne interese “brinu” korumpirani IDS-ovci, Grbinovi ‘drugari’ iz SDP-a i na njih naslonjeni jugo-lijevi portali... Kad su već toliki “patrioti” zašto nisu reagirali na Porfirijeve izjave o promjeni granica, koje su mnogo opasnije i konkretnije - s obzirom na to da je SPC duboko penetrirana unutar Hrvatske države. Ljevica u Hrvatskoj, zapravo je vrlo slična svojim drugovima iz Slovenije. Obje su jugoslavenske i anacionalne. Kad ljevičari iz Slovenije pokušavaju glumiti domoljube – napadaju Hrvatsku, a kad ljevičari u Istri ili Dalmaciji zaigraju istu rolu – onda im je meta talijanska desnica… Moš si mislit koliko je i jednima i drugima stalo do nacionalnih država u kojima žive!

Kamo sreće da i mi u Hrvatskoj na vlasti imamo političare koji su se tijekom svojih govora znali prisjetiti Boke, Zemuna ili nekog drugog povijesno hrvatskog kraja – ali nemamo…

Ne smeta ljevičarima gospođa Meloni zbog anakronih izjava o Istri, žena im smeta zbog protivljenja diktatu Bruxellesa, zbog otvorenog suprotstavljanja globalizmu i uništenju tradicionalnog načina života, a najviše zbog konflikta u koji će neminovno ući s notornom Ursulom Leyen. Briselska Urška sigurno neće braniti hrvatske nacionalne interese, baš kao što ih ne brani niti njezin ćato Plenković! Briselci ne trpe Braću Italije iz istih onih razloga, iz kojih preziru i hrvatsku desnicu… To je važno znati – jer pokret koji je došao na vlast u Italiji, vrlo je mlad i upravo njihov uspjeh dokazuje da nije nemoguće napraviti sličan zaokret i u Hrvatskoj.

Ipak, mora se priznati da je talijanskoj desnici mnogo lakše – imaju svoje medije zahvaljujući Berlusconiju, talijanska dijaspora diljem svijeta ima maksimalno olakšano glasovanje i jamac je opstojnosti nacionalno-suverenističkih političkih snaga kod kuće, a o tome da u talijanskom parlamentu manjine nemaju ni jednog zastupnika, dok u hrvatskom imaju čak osam – ne treba ni govoriti. Svojedobno je Arsen Bauk iz SDP-a, braneći HDZ-ovo protivljenje promjenama izbornog sustava, jasno rekao: “Pa, nismo ludi da hrvatskoj dijaspori dopustimo elektronsko ili dopisno glasovanje – to bi značilo da će pobjeđivati desnica i biti zauvijek na vlasti u Hrvatskoj!”

Zaključak: valja učiti od Talijana!

Velimir Bujanec