DP: Sramota je da se saborskim zastupnicima dižu plaće, a građani koji rade za manje od 600 eura ne mogu ni djecu prehraniti

Pin It

Smatram kako općenito svima treba u Hrvatskoj povisiti plaću, ali uvjet za to je drugačije upravljanje državom. Sramotno je da se nama, koji možemo pristojno i normalno živjeti, dižu plaće! Što je s građanima koji primaju manje od 600 eura plaće s kojom ne mogu ni djecu prehraniti, zatim s umirovljenicima kojih je najviše, a imaju mirovine manje od 300 eura?

U Hrvatskom saboru se danas raspravljalo o zakonskom prijedlogu kojim se uređuju proračunska ograničenja plaća za zaposlenike općina, gradova i županija prema kojem se trebalo ujednačiti plaće u cijeloj javnoj upravi i jedinicama lokalne samouprave.

Smatram kako općenito svima treba u Hrvatskoj povisiti plaću, ali uvjet za to je drugačije upravljanje državom. Sramotno je da se nama, koji možemo pristojno i normalno živjeti, dižu plaće! Što je s građanima koji primaju manje od 600 eura plaće s kojom ne mogu ni djecu prehraniti, zatim s umirovljenicima kojih je najviše, a imaju mirovine manje od 300 eura? Krenuti ću od sebe, moja majka jedna je od mnogobrojnih koji primaju mirovinu od 212 eura, s kojom su i drva za ogrjev luksuz, a gdje su režije, hrana, odjeća, lijekovi?! 

Vladajući se hvale mjerama koje će kakti pomoći građanima, ali neće vam priznati da će HEP godinu zaključiti s minusom od otprilike 1,2 milijuna eura duga koji ćete na kraju sanirati kroz proračun baš VI, dragi moji sugrađani…