Bravo za dečke

Pin It

Antifašisti bijesni na Karamarka zbog uništenih 'Titovih ruža': 'Ti si pozvao ustaške vandale da ovo rade, znate samo uništavati i ubijati' Netko je u četvrtak navečer navodno uništavao ružičnjak oblikovan u obliku "TITO" u jednom zagrebačkom kvartu, javlja Antifašistički vjesnik.

U Domagojevoj ulici u Zagrebu već duže stoje sadnice iskopane u obliku "TITO", o čemu je prije tjedan dana na svojem Facebook profilu pisao i bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Antifašisti za sve krive Karamarka

Ipak, prema pisanju "Antifašističkog vjesnika", nekome su tako oblikovane sadnice smetale i odlučio ih je uništiti. Jedna je građanka, vidjevši što se događa, intervenirala i pozvala policiju, no ona se nije odazvala, a za sva ta događanja Antifašisti sada krive upravo Karamarka.

"Građanka je sinoć u Zagrebu uhvatila dvojicu mladih fašista u crnom kako uništavaju ružičnjak oblikovan u ime TITO u Domagojevoj ulici u Zagrebu. Pozvala je policiju, no policija nije reagirala. Dok su s lopatama prekopavali ruže, pitala ih je što rade. Rekli su da gledaju u budućnost. Očito nam je budućnost kao i sadašnjost, fašistička", pišu.

Nastavljaju da "Titove ruže" stoje ondje još od 80-ih godina prošloga stoljeća te da nikome nisu smetale, sve dok "fašističke vandale" nije pozvao Tomislav Karamarko svojom objavom na Facebooku.

Pišu da je Karamarko bio premijer

"Bivšeg ministra unutrašnjih poslova očito još sluša policija koja ne reagira na ustaške vandalizme. A kao premijer je poznat po tome da je u Vladu doveo ministra Hasanbegovića, koji je paradirao s ustaškom kapom i pisao članke koje slave SS divizije kao mučenike.

Ubijanje i uništavanje je jedino što ustaše znaju. Tako da je prekopavanje ruža samo još jedno u nizu uništavanja antifašističkih spomenika, kojih je razbijeno na tisuće i uništavaju se i dalje svaki tjedan", piše Antifašistički vjesnik.

Inače, Tomislav Karamarko nikada nije bio predsjednik Hrvatske vlade, kako navodi Vjesnik.

direktno.hr