Markić uzvratila redakciji Novosti: ‘Hrabri momci, smirite se, bit ćete oslobođeni tereta hrvatskih kuna’

Pin It

Zarko Basic/PIXiSELLAli, hrabri momci, smirite se, dišite duboko. Svaka poteškoća je i prilika. Bude li se Vlada držala standarda EU i javnog poziva za novac koji ste dobili – sljedeće 3 godine nećete se smijeti javljati na natječaj za državna sredstva namijenjana manjinama. Zamislite, bit ćete oslobođeni tereta hrvatskih kuna…Koja li će to biti sloboda 

Željka Markić na svojem se Facebooku oglasila nakon što su srpske Novosti objavile njezinu fotomontažu uz naslov  “Najnovije Novosti od petka na kioscima: Navali Željka!”

Njezinu objavu prenosimo cijelosti:

“Samo 3 dana nakon što je U ime obitelji objavila analizu diskriminirajuće uredničke politike Pupovčevih Novosti – došlo je do nevjerojatnog obrata. . Umjesto vrijeđanja i poticanja na netoleranciju prema svim Hrvatima i njihovoj državi – hrabri su se momci usredotočili na samo jednu Hrvaticu – mene.

I ne samo to – odustali su od vrijeđanja na nacionalnoj osnovi – pa me ne vrijeđaju onako, uopćeno, zato što sam Hrvatica ili zato što sam ponosna na hrvatsku državu ili zato što slavim Dan domovinske zahvalnosti – već vrijeđaju ciljano – jer sam se usudila reći da g. Pupovac,njihov šef, sjedi u 3 tijela od kojih prvo – Savjet dodjeljuje 32 milijuna kuna manjinama, drugo – Srpsko narodno vijeće prima 3,2 milijuna kuna za Novosti, a treće – Saborski odbor za ljudska prava i manjine – nadgleda kako prvo tijelo u kojem je. Pupovac, drugom tijelu u kojem je Pupovac dodjeljuje novac.

Ovakvu histeriju cijele muške redakcije Novosti koja iz mjeseca u mjesec na svoje velike plaće troši veliki novac (280 000 HRK)-namijenjen kulturnoj autonomiji svih Srba u Hrvatskoj – može izazvati samo paničan strah od mogućnosti gubitka povlaštenog položaja preko grbače srpske manjine u Hrvatskoj.

Ali, hrabri momci, smirite se, dišite duboko. Svaka poteškoća je i prilika. Bude li se Vlada držala standarda EU i javnog poziva za novac koji ste dobili – sljedeće 3 godine nećete se smijeti javljati na natječaj za državna sredstva namijenjana manjinama. Zamislite, bit ćete oslobođeni tereta hrvatskih kuna…Koja li će to biti sloboda – prilika za potpunu slobodu izražavanja na svoj račun, a ne na račun poreznih obveznika države i naroda koje vrijeđate i protiv kojih širite nesnošljivost….

Autor: dnevno.hr