General Prkačin: Glavni uzrok i razlog silnih problema u Hrvatskoj je nedostatak domoljublja

Pin It

General Prkačin: 'Podržati vampire Broza Tita znači mrcvariti duh hrvatskih  žrtava' – narod.hr

Bio sam vrlo jasan kad sam rekao da je glavni uzrok i razlog silnih problema i štete koja se nanosi Hrvatskoj nedostatak domoljublja, nacionalne svijesti, ne znanje, elementarno nepoznavanje činjenica, bahatost i arogancija Andreja Plenkovića.

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Ante Prkačin u Hrvatskom saboru objasnio je povijest pravoslavne crkve za koju smatra da je uzrok rata u Ukrajini sukob između ukrajinske i ruske pravoslavne crkve unutar Ukrajine.

 ''Bio sam vrlo jasan kad sam rekao da je glavni uzrok i razlog silnih problema i štete koja se nanosi Hrvatskoj nedostatak domoljublja, nacionalne svijesti, ne znanje, elementarno nepoznavanje činjenica, bahatost i arogancija Andreja Plenkovića. Da je meni netko prije 2 godine rekao da ću ja ovo reći u Hrvatskom saboru, rekao bih mu da nije normalan'', poručio je Prkačin. 

''Usporedit ću odnos ukrajinske vlasti prema ukrajinskoj i ruskoj pravoslavnoj crkvi te hrvatske vlasti prema srpskoj i hrvatskoj pravoslavnoj crkvi u Hrvatskoj. Kada je 1. lipnja 2018,. godine na dan Bogojavljenja, carigradski patrijarh na svečanoj liturgiji dao tomos ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi, uz njega su tada bili nazočni ukrajinski crkveni pravoslavni poglavar i svjetovni vladar Petro Porošenko, a sedam dana iza toga Vladimir Putin zakazao je sjednicu jer je smatrao da je nacionalna sigurnost Rusije ugrožena činjenicom da ruska pravoslavna crkva gubi ingerenciju nad ukrajinskom pravoslavnom crkvom što je bio ozbiljan udarac ruskom imperijalizmu'', izjavio je. 

''U studenom 2017. godine održao se skup predstavnika Europske pučke stranke na temu vjerskih sloboda. Premijer je izjavio kako je srpska pravoslavna crkva stotine godina ovdje, naročito u Dalmaciji... On reče i ostade živ. Nema niti jednog pametnog savjetnika da mu kaže kako se srpska pravoslavna crkva spominje u Hrvatskoj 17. lipnja 1920. godine kada je Aleksandar Karađorđević svojim dekretom upozorio da se stvori srpska pravoslavna crkva što je veliki problem jer prema Kanonu pravoslavlja to bi bila pravoslavna crkva kraljevstva Srba, Hrvata i Slovenaca, ali on je to krstio u Srpsku pravoslavnu crkvu pa zato nije mogao dobiti tomos godinu i pol dana, nego tek kad ga je kupio. Kad se taj tomos pročita, taj tomos je najveća negacija prava Srpske pravoslavne crkve na pravoslavlje u Hrvatskoj'', zaključio je Prkačin.