Peternel: Mladi odlaze iz Hrvatske, a to je neodrživo stanja - zato dođite svi na skup 'Ustani i ostani'

Pin It

Igor Peternel, predsjednik DP-a Zagreb i potpredsjednik Gradske skupštine, objasnio je da DP organizira skup ''Ustani i ostani!'' 3. lipnja u Slavonskome Brodu zato što je Hrvatima voda došla do grla i zato što mladi odlaze iz Hrvatske, a najteža je situacija upravo u Slavoniji:

''To je skup kojim ćemo alarmirati javnost da je voda došla do grla. Imamo problem negativnog prirodnog prirasta, odnosno problem odlaska mladih iz Hrvatske. Ušli smo u EU nepripremljeni i prerano jer naše gospodarstvo nije spremno nositi se s najkonkurentnijim europskim zemljama''. 

''Samim time to poziva naše najobrazovanije, naše mlado stanovništvo, da napušta Hrvatsku. I tu dolazimo do jednostavne računice, a koja je zapravo moderno porobljavanje. To je neodrživo stanje i mi želimo ukazati da je takva situacija put Hrvatske u apsolutnu propast''.

''Time dodatno pokazujemo da nam nije stalo samo do dvije-tri ideološke teme, kao što neki kažu, već nam je bitno ono što što je u Hrvatskoj ključni problem, a to je ostanak bez stanovništva. Zato želimo da ljudi dođu i da čuju nešto što je važno''. 

''To nije jednostavni političko-marketinški trik u smislu predizborne kampanje, već mi radimo kontinuirano. Cijelo vrijeme se trudimo s raznim temama ići u javnost, što je teško jer nas dosta medija bojkotira. Skup će biti u Slavoniji jer je tamo situacija najteža i mislimo da je Slavonija dobar simbolički primjer od kud treba krenuti''.