U što se Zagreb pretvara?! Divlje svinje lutale po gusto naseljenom kvartu tik uz dječje igralište

Pin It

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre osvrnuo se na društvenim mrežama neviđenu scenu koja se u petak ujutro odvijala ispred njegovog ulaza u zagrebačkom naselju Špansko. Naime, kavrtom su, tik uz dječje igralište šetale divlje svinje.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Dragi prijatelji, pišem vam danas ne samo kao saborski zastupnik nego kao duboko zabrinuti otac i Zagrepčanin. Osjećam se ponukanim podići svoj glas protiv nerazumljivo lošeg upravljanja zbrinjavanja otpada u našem gradu pod vodstvom Tomislava Tomaševića i njegove “zelene stranke” Možemo!.

Prošle su tri godine otkako su preuzeli upravljanje gradom, obećavajući da će urediti sve probleme zagrebačkog otpada u roku od pola godine. No, ono čemu danas svjedočimo je sušta suprotnost – Zagreb, naš ponos, naš dom, nije utopljen u obećanim rješenjima nego u brdima smeća.

‘Svaka divlja svinja podsjetnik je nesposobnosti onih koji upravljaju glavnim gradom’

Jutros se pred našim domom, ispred parka u kojem se igra moj petogodišnji sin i bezbroj druge djece, odigrao nevjerojatan spektakl. Tri divlje svinje viđene su kako prekapaju po smeću, što je dosad bila nezamisliva scena u Španskom. To je jezivo svjedočanstvo užasnog neuspjeha vodstva grada, koje sada dovodi našu djecu, našu budućnost u opasnost.

Svakog jutra ne budimo se uz aromatični miris rascvjetanog cvijeća ili drveća kojeg ne manjka u našem susjedstvu, već uz nepodnošljiv smrad trulog smeća – gadan podsjetnik nesposobnosti možemovaca. Stoga upućujem otvoreni poziv našem gradonačelniku, Tomislavu Tomaševiću, da napusti okvire svog ureda, kako bi iz prve ruke svjedočio distopijskoj noćnoj mori koju njegova politika njeguje u našem voljenom gradu.

Sugrađani, prisjetimo se onoga što je gospodski Zagreb nekada predstavljao za sve Hrvatice i Hrvate. Ista snaga koja je izgradila ovaj grad sada nas moli da ga izvučemo iz kandži nemara. Zagreb zaslužuje bolje; Zagrepčani zaslužuju bolje.

Usmjerimo naše suosjećanje, ne u prazne riječi, već u konkretna djela da popravimo situaciju. Jer svaki miris raspadanja, svaki komad smeća i svaka divlja svinja podsjetnik je nesposobnosti onih koji upravljaju glavnim gradom”, zaključuje Milanović Litre.

A da divlje svinje slobodno marširaju gradom dokazuje i video koji je na svom Twitter profilu podijelio zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba iz redova Mosta Trpimir Goluža.

“TT pripitomio i urbanizirao divlje svinje”, napisao je Goluža.

narod.hr