U pravu je kroatistica Stojan, kao i dr. Tuđman 1995.: Srbe agresore treba iskorijeniti!

Pin It

Jugosrpski šovinisti u Srbiji i Hrvatskoj vrište zbog izjave hrvatske kroatistice Slavice Stojan da su Srbi kao bube koje treba iskorijeniti. Uzalud činjenica da je gospodja Stojan sasvim precizno to rekla u kontekstu srbijanskoga opetovanoga i permanentnog posezanja za hrvatskom književnošću i kulturom.

I prvi hrvatski predsjendik dr. Franjo Tuđman je 1995. generalima na Brijunima pred Oluju rekao da udare Srbe tako da praktički nestanu. Problem u toj izjavi vide samo krvavi srpski agresori i njihovi navijači u Hrvatskoj, nitko drugi. Jedino takvim treba objasnjavati da ni prof. Stojan ni  dr. Tudjman nisu mislili na sve Srbe.  

  "Uvredjene i iznenadjene" jugosrbende traže glavu ne samo te kroatistice nego i predsjednika MH Mira Gavrana jer i ona je članica MH. Prednjači u toj mržnji neka ordinarna glupača na protuhrvatski  orijentiranom portalu, koji je utemeljio mogul kojemu je država oprostila pljačku veću od 600 milijuna kn. Ona bi zacijelo poput Milke Planinc na Bleiburgu kosila Hrvate da joj je dati strojnicu. Naravno, oglasio se i vječno neuseknuti velikosrbin Milorad Pupovac koji profesoricu Stojan smatra zlom.

 A pogledajte sad ovo:

Prije par mjeseci Pupovčeve Novosti objavile su da je pok. sarajevski nadbiskup msgr. Šaric blagoslovio noževe kojima su ustaše klale srpsku nrjač. 

   To je, naravno, apsolutna izmišljotina zbog koje se ista klatež nikad nije pobunila nego je povela harangu protiv  Hrvatskoga tjednika koji je upozorio na tu izjavu i četnička gnijezda koja financiraju magistar Plenkovic i njegov HDZ.

Doista, jugošovinistička gamad pije krv Hrvatima svakoga dana i treba ju iskorijeniti svim zakonskim sredstvima.

Ivica Marijačić