Šarmeri bez pokrića

Pin It

USUSRET IZBORIMA

 Hrvatska je sa 17. 260 eura BDP-a po stanovniku samo  na  49 % prosjeka Europske unije.

 Uz Bugarsku imamo najnižu kupovnu moć u Europi.

Po inflaciji Hrvatska je druga najgora država u EU.

Svjedoci smo pada izvoza od  9,7 %.

 Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo  pali su nam 10 %.

 Obećanja da ćemo ulaskom u Europsku uniju, doživjeti procvat, pokazala su se lažnima. 

 Prošle godine svaka  naša županija  imala je više umrlih nego rođenih.

 U zadnjih 10 godina Hrvatsku je napustilo preko 400.000 stanovnika.   

Tako se  samo 2022. godine iz Hrvatske, prema podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS), u inozemstvo odselilo čak 46.287 ljudi, dok smo istodobno, u 2022. imali najveći broj doseljenika iz inozemstva od 2013., njih 57.972. Stručnjaci procjenjuju da se broj doseljenika najvećim dijelom odnosi na uvezenu radnu snagu. Trenutno u Hrvatskoj radnu dozvolu ima  oko 200. 000  stranaca, 

Dodamo li tome da smo lani u Hrvatskoj imali i oko 40, 000 migranata, a da se taj broj intenzivira, evidentno je da se mijenja se etnička slika Hrvatske.

Dolazi i do rasprodaje nacionalnog blaga 

Dolazi do  dekroatizacije Domovine.

Slijede Izbori za Sabor Republike Hrvatske.  

Viđeniji pojedinci osnivaju nove strančice, pomoću kojih si kane priskrbiti mjesto u Saboru Republike, jer unosno je biti Saborski zastupnik. 

Neke svojom retorikom, izvorima informacijama, i dosadašnjom hibernacijom u Saboru po krucijalnim pitanjima za narod i državu, zatajenjem osoba koji  su im pomagale u političkom usponu, pokazuju da su samo virtualna oporba, s upitnim moralnom kvalitetom. 

Virtualnom oporbom držim i samozvane oporbene stranke koje, financiraju miljenici vladajuće strukture, a koje , u nedostatku prijedloga  spram rješavanja životnih problema građana i očuvanja državnog identiteta, posebno naglašavaju samo teme političke ugroženosti.                                             

Čine mi se pričuvnim čuvarima vladajućih, za slučaj da današnjim vlastodršcima uzmanjka saborskih zastupnika. 

Na političkom se nebu naslućuje  i nicanje novih radikalnijih strančica, bez programatskih ideja, koje će huškanjem naroda na otpor, samo pogoršati stanje i pokušati stvarati kaos.   Meni se čini, ne u interesu naroda. 

O, dokazano nesposobnoj  oporbi, bez nacionalnog naboja, slugama tuđih interesa i sljedbenika propalih antihrvatskih režima ne vrijedi ni trošiti riječi. 

Neki  se uzdaju u čast iseljeništva, ali mi se čini da se njima, kao posrednici, nameću osobe osobnih interesa. 

Od strane, pak  vladajućih dolazi vrijeme: preuveličavanja, posebno „međunarodnih uspjeha“, koji se nisu utjecali na osjetno bolji život naših građana i prešućivanja brojnih slabosti.

Sve skupa skup falschspielera i persona bez ideja o rješenju izbave iz krize. 

Nada bi, kao u povijesti, mogla biti naša Crkva, ali ona je  utonula u sladostrašće vlastitih slabosti,  i, iz materijalnih interesa, podilazeći vlasti, izgubila dosadašnji ugled i poslanje. 

O viđenju demokracije u našeg, Hrvatskog naroda napisah:

U nas je demokracija, pravo neupućenog, frustriranog, komunizmom duševno razorenog, preplašenog, lažima obgrljenog, časnog naroda, na izbor, globalizmu pogodnog autokrata.

Treba nam, politička, DOMOLUBNA OLUJA, a ne neke tobožnje, „Kurta – Murta“, promjene istih komunističko –globalističkih provenijencija. 

Treba nam više Boga, kršćanskog ponašanja, pravične pameti,  stalne hrabrosti i zajedništva.                                                                  Dolazi vrijeme odluke o opstojnosti naroda i države.

 Svatko od nas ima odgovornost za sudbinu, u povijesti, krvlju natapane Domovine, Hrvatske.

 Branko Smrekar,

birač s, 0,0000259 postotnim utjecajem na društvenu zbilju.