U Gračacu se očekuje koncert četničkog dvojca: Organizatori SNV i SDSS-ov političar

Pin It

U četvrtak, 21. rujna u Mazinu u općini Gračac, Srpsko narodno vijeće na čelu s Miloradom Pupovcem, odnosno njihov lokalni političar Rajko Obradović organiziraju koncert na kojemu nastupaju "Žare i Milenko" (nekadašnji "Žare i Goci"), Dragana Lošić Petrović i Rajko Kojčinović.

Narodnjački duet Žare i Goci, "proslavljen" je po nizu pjesama u kojima veličaju četništvo i pogrdnim riječima obračunavaju se s drugim narodima, ponajviše Bošnjacima, iako i drugim narodima.

Rajko Obradović glavni organizator

Kao glavni organizator koncerta ističe se Rajko Obradović iz SDSS-a, koji je bio kandidat te stranke za gradonačelnika Gračaca.

Isto tako, u svojim izjavama više je puta iznosio uvrede prema Republici Hrvatskoj i njezinim stanovnicima te umanjivao patnje koje su prošli tijekom agresije u Hrvatskoj.

Otkazan koncert u Plaškom

U Plaškom se 2010. trebao održati koncert spomenutog narodnjačkog dua, ali do njega nikad nije došlo. Iako je predsjednica Općinskog vijeća Plaškog iz redova SDSS-a Mara Šupica tvrdila kako će "zabave" biti, PU karlovačka izdala je priopćenje u kojem se kaže kako nije zaprimljena formalna prijava javnog okupljanja u kojoj bi bili obaviješteni o održavanju koncerta.

Hrvati u nevjerici zbog koncerta gdje se čuje 'Armija srpska sve će da vas smrska': 'Frapirani smo'

Na osnovu medijskih napisa i javne najave koncerta na plakatima u Plaškom, obavljen je razgovor s vlasnicima ugostiteljskog objekta, nakon čega su vlasnici, navodi se u priopćenju PU karlovačke, odustali od organizacije i održavanja koncerta.

direktno.hr