Bartulica: Lektira s eksplicitnim sadržajima je zlostavljanje djece - Dosta je rodne ideologije u školama!

Pin It

Da normalan čovjek ne povjeruje da to netko uopće može napisati u knjizi, a kamoli da maloj djeci ili srednjoškolcima date da iz toga uče. To nije obvezna lektira, nego preporuka, ali vaša djeca ovise o profesoru hrvatskog jezika hoće li on uzeti tu knjigu ili neće. Tko nam jamči da 70 posto profesora u Hrvatskoj neće izabrati baš tu lektiru i dati vašem djetetu da je pročita?

Stephen Nikola Bartulica, saborski zastupnik DP-a, Marko Žaja, predsjednik podružnice DP-a Splitsko-dalmatinske županije, Ivica Kukavica, županijski vijećnik u Splitsko-dalmatinskoj županiji, i Stipo Mlinarić, saborski zastupnik DP-a, održali su konferenciju za medije na temu zloupotrebe školstva u ideološke svrhe:

''Svima je jasno da postoji agenda koja se nameće iz inozemstva i koja želi indoktrinirati našu djecu. Radi se o rodnoj ideologiji, a ovako neprirodne i antiljudske ideje ne mogu se širiti u društvo bez usađivanja tih ideja kod male djece, već od prvog razreda, pa i vrtićke dobi'', rekao je Bartulica. 

Kaže kako su vrlo zabrinuti zbog toga te se zahvalio kolegama iz Splitsko-dalmatinske županije Marku Žaji i Ivici Kukavici jer su upozorili na eksplicitne sadržaje koji se nalaze u lektiri: ''Mala djeca nisu došla do stupnja emotivnog razvoja da mogu uopće na pravi način procesuirati ono što im se govori. Rekao bih da se čak radi o obliku zlostavljanja djece jer, ako se prerano to njima prezentira, može doći do tjeskoba i raznih drugih poremećaja, a svakako roditeljima to nije u interesu''.

Žaja je rekao kako su kao županijski vijećnici u Splitsko-dalmatinskoj županiji dobili veliku odgovornost prema narodu te su osjetili dužnost da reagiraju na svakodnevne pritužbe roditelja da njihova djeca dobivaju neprimjerene lektire. 

''Čitali smo sporne sadržaje u Županijskoj skupštini dvadesetak minuta i svi prisutni vijećnici imali su ih prilike čuti. Iznimno sam zadovoljan što je to prepoznato te što su i županijski HDZ, HSLS, HSP i HGS podržali tu ideju i što su došli na tu točku, jer je bilo puno opstrukcije kroz medije da ona uopće ne bude na dnevnom redu'', poručuje Kukavica.

Kaže da je ponosan što su uspjeli u Splitsko-dalmatinskoj županiji donijeti zaključak, a koji se tiče preporuka: ''Dali smo preporuke osnovnim i srednjim školama u Splitsko-dalmatinskoj županiji da te eventualne materijale koji su u opticaju ne koriste''.

''Da normalan čovjek ne povjeruje da to netko uopće može napisati u knjizi, a kamoli da maloj djeci ili srednjoškolcima date da iz toga uče. To nije obvezna lektira, nego preporuka, ali vaša djeca ovise o profesoru hrvatskog jezika hoće li on uzeti tu knjigu ili neće. Tko nam jamči da 70 posto profesora u Hrvatskoj neće izabrati baš tu lektiru i dati vašem djetetu da je pročita? Ja svojoj djeci, svom unuku, vjerujte mi, ne bih dao ni u ludilu da je uzme u ruku, a kamoli da je čita!'', zaključio je Mlinarić.