Članica Mosta poslove za stranku naplaćivala preko suprugove tvrtke: Fakturirala i kampanju

Pin It

Čelnica Mosta u Rijeci, gradska vijećnica i kandidatkinja Mosta na listi za EU izbore Petra Mandić, svoj je rad u toj stranci tijekom predizborne kampanje na parlamentarnim izborima naplaćivala preko tvrtke svoga supruga Dalibora Mandića.

Tvrtka Dalpet njezina muža Dalibora Mandića bavi se postavljanjem i održavanjem kamina, a registrirana je i za druge usluge. Most je na račun te tvrtke uplatio po 787 eura naknade za obavljene usluge svojoj članici Petri Mandić, u ukupnom iznosu od 7870 eura. Na molbu da objasni o čemu se radi, Petra Mandić je za Novi list izjavila kako ne vidi ništa sporno, jer je Most imao potpisan ugovor s Dalpetom.

Ugovor nije dostavila medijima, ali je dala izjavu u kojoj je ustvrdila da nema ničeg čudnog u tome da Most angažira i plaća ljude za usluge u poslovima kampanje, iako je riječ o članovima i istaknutim predstavnicima stranke, kao što je ona u Rijeci. 

Lakše upravljanje stranačkim financijama

"Predsjedništvo Mosta još je prošle godine donijelo odluku o outsourceanju većine periodičnih profesionalnih usluga kako bi se lakše upravljalo stranačkim financijama. Ulaskom u izborni ciklus stranka Most trebala je niz profesionalnih usluga kako bi u pravnom i računovodstvenom smislu odradila izbore sukladno zakonskim propisima", navodi se. Slučaj Petre Mandić nije prvi kad je u pitanju Most.

U veljači 2020. godine uoči izbora za Sabor Most je potpisao ugovor s tvrtkom u vlasništvu Marina Miletića, pod nazivom Epicentar, za konzultantske usluge i komunikacijsko savjetovanje na iznos od 95.000 kuna. Nakon toga u emisiji 'Nedjeljom u 2' Miletić je 2020. objavio kako zamrzava svoje radno mjesto vjeroučitelja u gimnaziji u Rijeci i da ulazi u Most i u politiku te je uskoro za tu stranku osvojio jedan mandat u VII. jedinici. 

direktno.hr