Samo neka ih i dalje paze i čuvaju

Pin It

Njemačka: Afganistanac nožem napao policajce nedugo nakon terorističkog  napada u Mannheimu – narod.hr

Njemačka: Afganistanac nožem napao policajce nedugo nakon terorističkog napada u Mannheimu

Još jedan migrant iz Afganistana napao je njemačku policiju samo nekoliko dana nakon što je 29-godišnji policajac izgubio život u Mannheimu.

22-godišnji Afganistanac uhićen je jer je velikim kuhinjskim nožem napao policiju na otoku Rügenu na sjeveroistoku Njemačke. Napad se dogodio samo nekoliko dana nakon što je 29-godišnji njemački policajac Rouven L. izgubio život od radikalnog islamističkog afganistanskog napadača koji ga je više puta ubo nožem u vrat, a užasan incident izazvao je još jednu raspravu o masovnoj imigraciji u Njemačkoj.

U srijedu navečer, vozač autobusa dojavio je policiji koja je stigla na lice mjesta da je Afganistanac udarao u njegov autobus i rezao izborne plakate kuhinjskim nožem, prema policijskom izvješću Stralsunda. Na jednom od izbornih plakata pisalo je “Građani za konzervativne vrijednosti”.

Afganistanac je najprije reagirao na policijske naredbe da odloži nož, ali je potom napao policajce oštricom od 11,5 centimetara. Policajci su mu nakon borbe uspjeli staviti lisice i izbjegli posjekotine i ozbiljnije ozljede. Međutim, osumnjičeni Afganistanac je ozlijeđen u napadu i morao je biti prebačen u bolnicu, piše Remix.

Afganistanac će biti optužen za opiranje uhićenju, napad na službenu osobu i uništavanje imovine.

Njemački novinski list Junge Freiheit razgovarao je sa zastupnikom Alternative za Njemačku (AfD) Leif-Erikom Holmom o incidentu, a Holm je rekao: “Uporno su migranti koji su navodno došli kao izbjeglice ti koji teroriziraju lokalne građane i ugrožavaju sigurnost svih nas.” Dodao je da je svatko tko se tako ponaša “jednom zauvijek izgubio pravo na ostanak u Njemačkoj”.

U srijedu je 62-godišnji političar Alternative za Njemačku (AfD) Heinrich Koch izboden više puta kada se suočio s političkim aktivistom koji je kidao plakate AfD-a u incidentu koji je Koch sam snimio.

Mnogi smatraju da bi takva snimka kada bi na njoj bio desničarski aktivist koji nožem ubada ljevičarskog političara bila mnogo zastupljenija u njemačkom medijskom prostoru i da bi se potaknula rasprava o prijetnji “desničarskog ekstremizma” za demokraciju.

Nasilni zločini dosegli su rekordne razine prošle godine zbog masovne imigracije. Državna statistika pokazuje da 6 od 10 nasilnih zločina počine stranci, iako oni predstavljaju samo oko 14 posto stanovništva.

narod.hr