Novinari u Hrvatskoj glasuju za ljevicu – znanstveno dokazano!

Pin It

Otrovni plodovi tzv. politike dobrodošlice

Napad džihadista na njemačkog policajca i političara antiislamskog pokreta Michaela Stürzenbergera, na žalost, imao je smrtonosne posljedice. Unatoč intervenciji liječnika i hitnom kirurškom zahvatu, policajac je od posljedica ranjavanja preminuo.

Počinitelj je emigrant iz Afganistana koji je u Njemačku došao 2014. godine. Ovo su otrovni plodovi tzv. politike dobrodošlice Angele Merkel. Oni obilno zriju ne samo u Njemačkoj, nego i u većini velikih europskih zemalja. Na žalost, putem supstitucije stanovništva krenula je i Hrvatska.

Ideološki preodgoj

Nogometaš Mohamed Camara kažnjen je s četiri utakmice zabrane igranja jer je tijekom utakmice njegovog lgbtkluba Monaca protiv Nantesa prekrio logo na dresu koji poziva na borbu protiv homofobije. U priopćenju Francuskog nogometnog saveza naglašeno je kako zabrana igranja četiri utakmice rezultat odbijanja nogometaša da sudjeluje u provedbi „jedne ili više akcija u podizanju svijesti u borbi protiv homofobije“.

Ako su LGBT vrijednosti temeljne vrijednosti EU-a (u okolnostima u kojima Europa izumire), kako nas to pokušava uvjeriti bruxelleski mainstream, onda je jasno da se i nogometu svi moraju pokoriti ovoj agendi. Tko „talasa“ ide na ideološki preodgoj.

Samo o naoružavanju

Na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu Vladimir Putin izjavio je da bi Rusija uporabiti nuklearno oružje, ali i naoružati ruskim suvremenim oružjem neprijatelje zapadnih zemalja kao odgovor na na njihovo naoružavanje Ukrajine i davanja Kijevu dozvole za gađanje u dubinu ruskog teritorija.

Sa svih strana govori se samo o naoružavanju. Diplomacija i pregovori uopće se ne spominju. To je već viđeno Matićpred nešto više od sto godina.

Matić i krunica

Predrag Matić Fred molitelje na Trgu usporedio je balvan-revolucijom i četnicima. Genijalne usporedbe, nema što. Ipak, Matić je ranije ponešto drugačije mislio.

U razgovoru za „Veritas“ 2006. rekao je: „Vjera u Boga je velika stvar. Kad smo se našli tamo u Vukovaru, u onome okruženju, ostavljeni od svih, onda smo mogli vjerovati samo u jednu osobu, u jednu moć koja nas nije ostavila, a to je Bog. Kad je neka frka ili tome slično, tada se i najveći nevjernik prisjeti Boga pa kaže: 'Pomozi Bože!' Već je ušlo u legendu da su naši branitelji imali krunice oko vrata. Skoro svi smo imali krunice oko vrata. I oni koji su vjerovali u Boga, a i oni koji nisu vjernici. I u najtežim trenucima znali smo je stiskati u ruci. To je taj dio u kojemu ja mogu govoriti o vjeri“.

Što reći o ovakvim „kafkijanskim" transformacijama? Pošto obraz?

Znanstveni dokaz da su novinari uglavnom ljevičari

Kolumnist Expressa i 24 sata Tomislav Klauški napisao je doktorsku disertaciju o političkoj i ideološkoj Medijiorijentaciji političkih novinara u Republici Hrvatskoj. Dijelove istraživanja objavio je u medijima.

U najvećem postotku, pokazuje njegovo istraživanje, novinari glasuju za SDP (38 posto) i Možemo! (33 posto). Među ostalim opcijama naveli su da u pravilu glasuju za „lijeve stranke”, za „lijevi centar”, „treće opcije” i „desni centar (10 posto), a u malo manjem postotku spomenuli su HNS i Radničku frontu i Pametno, a dio ispitanika napomenuo je da „traži novu opciju“. Četiri posto novinara glasuje za HDZ, četiri posto naglašava da „nikad nije glasalo za HDZ” te četiri posto „uvijek glasa protiv HDZ-a”.

Nije da nismo znali, no sada je i znanstveno potvrđeno.

Mitomanija i ludilo

U Beogradu je održan prvi Svesrpski sabor, nazvan „Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska“. Jedan narod, vucujedan sabor, ali dva vožda: Vučić i Dodik. Mitomanija, iracionalnost i ludilo temeljno su obilježje politike tzv. srpskog sveta koji najavljuje nove projekte jasenovačkog klevetanja hrvatskog naroda. Od ekspanzionističkih ideja nije se odustalo, čekaju se tek „bolje okolnosti“, koje će, prema srpskim željama, nastupiti u „postameričkom poretku“. Za te okolnosti postoje jasne geopolitičke projekcije, a u njima Hrvatska će ponovno postati predmetom srbijanskih teritorijalnih presizanja. Potvrdio dr. Milomir Stepić.

Europa u desno, u Hrvatskoj status quo

Iako će pučani, socijalisti i liberali i dalje imati većinu u Europskom parlamentu, došlo je do jačanja desnih opcija, posebno u Francuskoj, Njemačkoj i Austriji. Taj će se rast nastaviti, prije svega kao reakcija na pogubne politike na planu emigracija i zelene politike. Tome treba pridodati i težnje stvaranja europske superdržave. U Hrvatskoj bez bitnih promjena: status quo.

Davor Dijanović/hkv.hr