Normalni i nenormalni Hrvati

Pin It

Neki dan,prilikom komentiranja jedne teme o položaju Hrvata u BiH i našem nastojanju da promjenom izbornog zakona otklonimo mogućnost da nam većinski bošnjački narod bira predstavnike u Državnim institucijama,kao odgovor na moj komentar,javi mi se jedan zagovornik tzv.građanske opcije i napisa mi "popišam ti se u onu jamu na Bleiburgu".

Njegovo daljnje etiketiranje mene kao fašista i Ustaše,suvišno je i spominjati jer je to za sve nas koji im se usprotivimo,odavno postalo normalno.

Pošto prilikom komentiranja nastojim zadržati civiliziranu razinu komuniciranja i trudim se da nikada ne uvrijedim prvi a,hoću uzvratitit na isti način,tako je bilo i ovaj put.

Pored same uvrede,razlog za to bila je činjenica što je taj komentator zagovornik "građanske opcije", (prema mojim saznanjima) jedan od dvojice čelnih ljudi GS-a (Građanski Savez) koja je glavni promotor i zagovaratelj majorizacije i dekonstituiranja Hrvata u BiH.

Tako taj isti "gradžanin" mi i danas(08.svibnja) u jednom komentaru napisa da "imamo li mi komisiju koja donosi odluku tko je pravi a tko krivi Hrvat ?

Povod tome njegovu pitanju bio je odgovor na moj komentar u kojem sam napisao da "Hrvati,tražeći promjenu izbornog zakona,ne traže ništa drugo osim da im oni,tj,"gradžani",ponovo ne nametnu nekog Komšića koji je i za iduće izbore 2018.godine,pokazao želju da voljom bošnjačkih birača ponovo zauzme mjesto "Hrvatskog člana predsjedništva":

E,sada,moram pojasniti zašto to njegovo pitanje o "krivim i pravim" Hrvatima.

Sarajevska čaršija,pored toga što Hrvatima često negira njihovu Nacionalnu pripadnost,nazivajući nas "Bosancima Katoličke vjere",nas Hrvate dijeli na "normalne i nenormalne" odnosno na "prave i krive".

Sada,kako je i red,dozvolite da vam najprije predstavim "normalne".

To su oni koji su ciljano,česti gosti na FTV-u i koji govore ono što Sarajevska čaršija voli i želi čuti kao npr.da "treći entitet nije rješenje i da će najveću štetu donijeti upravo Hrvatima a,osim toga stvara i etničke podjele među narodima , ne treba kanal na Hrvatskom jeziku jer se odlično razumijemo, HDZ nije ekskluzivni zastupnik Hrvata u BiH, Željko Komšić je naš Predsjednik" a,obvezno trebaju reći da je "politika Franje Tuđmana glavni krivac za trenutni položaj Hrvata u BiH".

Nažalost,unitaristima u Sarajevu,nikada nije bio i još uvijek nije problem pronaći dovoljan broj "pravih i normalnih" Hrvata.

A sada oni "nenormalni" u čiju skupinu se i sam ponosno ubrajam.

Nas nije teško predstaviti.

Mi tvrdimo i zalažemo se za sve što je suprotno od onoga što tvrde i zagovaraju "normalni".

Samo kada javno zagovaramo reuspostavu HRHB,tada smo još i fašisti i članovi UZP-a.

 

- cleuna 892 -