Ogledni primjer mostovskog 'poštenja i morala'

Pin It

Image result for ružica vukovac most

Mostova državna tajnica za sedam odrađenih dana, zatražila plaću 6+6

Mostovka Ružica Vukovac bila je državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede samo dva tjedna u travnju, a ovih je dana za taj svoj kratkotrajni angažman podnijela zahtjev za “šest plus šest” plaća na koje imaju pravo državni službenici.

Ružica Vukovac imenovana je na dužnost 13. travnja, a razriješena, nakon Plenkovićeve smjene Mostovih ministara i državnih tajnika, 28. travnja. Kad se oduzmu uskrsni praznici, na poslu je bila sedam radnih dana.

Ova članica Glavnog odbora Mosta i 41-godišnja diplomirana pravnica od prvih dana nastanka Mosta bila je njihovo najistaknutije kadrovsko rješenje za agrarna pitanja jer je o problemima seljaka i proizvođača mlijeka govorila iz iskustva vođenja obiteljske farme.

Krajem ožujka ove godine na dnevnom redu Vlade rezerviranom za kadroviranje navedeno je i njeno ime. Trebala je postati nova državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede, iz dogovorene kvote Mosta, ali protiv njenog se imenovanja pobunio ministar Tomislav Tolušić. No, politički dogovor je ispoštovan 13. travnja, kada je ona imenovana državnom tajnicom. Nakon papirnatih procedura i uskrsnih blagdana, tek što je nova državna tajnica preuzela kancelariju, mobitel i upoznala službenog vozača, na njen stol u petak, 28. travnja, stigla je obavijest o smjeni zajedno sa svim ostalim Mostovim državnim tajnicima, donosi Jutarnji list.

Iz Ministarstva poljoprivrede potvđeno je da je podnijela taj zahtjev, bez dodatnog komentara.

direktno.hr