Dok tisuće Hrvata tuguju na Bleiburgu, Plenković ždere na Dolcu i prodaje maglu

Pin It

Nakon što se dobro naklečao u Jasenovcu, Andrej Plenković se, očekivano, danas nije pojavio na Bleiburgu. Ipak su na Bleburgu pobijeni Hrvati.  No, zanimljivo je kako je dan ranije Plenković izjavio da ima hitnih obveza te da je spriječen radi njih ići na Bleiburg, dok je danas skupa sa svojim kandidatom Prgometom, u vrijeme kada su tisuće Hrvata oplakivale svoje mrtve i okupile se njima u spomen, šetao placom na Dolcu, žderao i pričao gluposti po običaju. 

Očito kako današnji dan, koji je svim Hrvatima svet, za Plenkovića i Prgometa ne predstavlja ništa. Možemo se samo nadati kako ih i ne usrećuje.

'Očekujem da manjinski zastupnici i dalje budu dio parlamentarne većine'

Pa tako, umjesto da premijer Hrvatske oda dužnu počast hrvatskim žrtvama, on je dan iskoristio kako bi nas sve skupa podsjetio na to da je najbitnija stvar to da se manjine dobro osjećaju. Hrvate ne spominje. Al zato spominje kako su manjine bitne za Vladu. Naravno, nije zanijekao ni moguću suradnju sa HNS-om, niti veliku koaliciju sa SDP-om.

Hrvatskom je vladalo svakakvo smeće, kojima je Hrvatska bila neželjena zemlja, al svi se skupa mogu pokloniti Andreju Plenkoviću