Hoće li Plenković, Šeks i Božinović vratiti Mesića u HDZ?

Pin It

 

Mesić: Vrh HDZ-a htio se riješiti desničarenja; Božinović je obavio sjajan posao

Mesić je nekada bio šef novopredloženom ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću, koji na to mjesto dolazi s mjesta predstojnika Ureda predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Mesić za novog ministra ima samo riječi hvale.

''To su različite opcije, ali očito HNS-u nije odgovaralo da ide sada odmah u nove izbore iz racionalnih razooga, a drugo, ono što je vodstvo HNS-a htjelo je to da se provede kurikularna reforma i da se Hrvatsku smjesti u krug zemalja s modernim školstvom sa svim prednostima sekularnog društva. Drugo, HDZ je opet želio da ne ide u nove izbore i da zadrži vlast, ali očito da današnjem vodstvu HDZ-a ne odgovara baš ovo rigidno desničarenje koje vodi do neprihvatljivih odnosa u društvu, htjeli su se riješiti nekih svojih zastranjivanja i odgovarala im je koalicija s HNS-om'', ovako je novu ljubav HDZ-a i HNS-a komentirao ekskluzivno za portal Direktno bivši HDZ-ovac, HNS-ovac i predsjednik države Stipe Mesić.

Napomenuo je kako vrh HNS-a nije do kraja iskomunicirao razloge i akcije za suradnju s HDZ-om, tako da nisu svi bili upoznati s tim o čemu se pregovaralo. Bivši predsjednik, koji je i sam imao ideološka lutanja, od desnice do ekstremne ljevice, ponovio je tezu o revizionizmu, o kojem smo već puno puta čuli od njega.

''Smatram da, ako bi se uspjelo smiriti situaciju u Hrvatskoj na način da prestanu ta prepucavanja i povratak hrvatske u ratne godine, da se usmjeri Hrvatsku u pravom europskom smjeru, ako bi se to uspjelo, onda se isplatilo ići u rizik jer je ovo ipak bio rizik. HNS je htio sekularno društvo i da se održi država vladavina prava i da se suzbije revizionizam koji je opasan za hrvatski narod. Nije ništa opasnije za Hrvatsku od toga da se, Hrvatska koja je dočekala kraj drugog svjetskog rata na strani pobjednika, sada vraća na stranu gubitnika'', kaže Mesić.

Za Božinovića samo riječi hvale

Mesić je nekada bio šef novopredloženom ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću, koji na to mjesto dolazi s mjesta predstojnika Ureda predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Mesić za novog ministra ima samo riječi hvale.

''On je kompetentan čovjek, sjajno je vodio čitav posao u mom uredu kao šef ureda, izvrsno je vodio akciju za ulazak Hrvatske u NATO pakt. Bio je glavni organizator i glavni animator za ulazak u NATO savez. Taj posao je obavio sjajno, mislim da hrvatska policija može samo profitirati od jednog takvog profesionalca'', zaključio je bivši predsjednik.

direktno.hr