Damir Markuš Štromaru: 'Dođi i skini ploču u Jasenovcu, samo se najavi kad ćeš doći'

Pin It

Image result for damir markuš kutina

Dođi i skini, samo se najavi kad ćeš doći ti i tvoja ekipa, jedva čekamo. Na ovom će se vidjeti koliko smo za dom spremni, upravo na ovom. Ako to dopustimo, gotovo je. Ako dozvolimo da ovakvi jugosloveni skrnave spomen ploču 11 junaka domovinskog rata, koji su za Hrvatsku život dali, onda smo i mi jugosloveni. 

Damir Markuš, vukovarski branitelj i bivši pripadnik HOS-a te nedavno izabrani HSP-ov dogradonačelnik Kutine na svom je Facebook profilu poručio potpredsjedniku Vlade Predragu Štromaru, kako jedva čekaju da on i njegova "ekipa" dođu u Jasenovac pokušati skinuti spomen ploču poginulim HOS-ovim braniteljima, na kojoj je i pozdrav "Za dom spremni!".

Markuš je dogradonačelnik u drugom krugu lokalnih izbora postao u koaliciji s HDZ-om, a HDZ-ovac Zlatko Babić izabran je za gradonačelnika.

"Dođi i skini, samo se najavi kad ćeš doći ti i tvoja ekipa, jedva čekamo. Na ovom će se vidjeti koliko smo za dom spremni, upravo na ovom. Ako to dopustimo, gotovo je. Ako dozvolimo da ovakvi jugosloveni skrnave spomen ploču 11 junaka domovinskog rata, koji su za Hrvatsku život dali, onda smo i mi jugosloveni. Dakle, budimo spremni", napisao je Markuš na svom Facebook profilu ispod novinskog teksta u kojem Štromar najavljuje da će riješiti problem sporne spomen ploče u Jasenovcu.

Markuš je bio i jedan od inicijatora postavljanja te spomen ploče, kao i slične u Kutini koji mjesec kasnije.

lokalni.vecernji.hr