Dvaput smo u XX. stoljeću slijepo slijedili Njemačku i jako se loše proveli

Pin It

Smatram kako ne smijemo ignorirati danas objavljenu odluku o arbitraži o Savudrijskoj vali i ostalim graničnim pitanjima sa Slovenijom. Naprotiv napravimo sljedeće: uputimo prijedlog Hrvatskom saboru da raspiše referendum o istupanju Hrvatske iz EU-a i zatražimo priključivanje SAD-u kao 52. članica, nakon što Portoriko postane 51. članicom Sjedinjenih Država Amerike.

Imajmo u vidu da je udaljenost Zagreb - Washington DC za 400 km manja nego što je udaljenost Havaji - Washington DC (glavni grad Amerike), a pri tom Havajima ništa ne nedostaje, a dali su i predsjedika SAD-a (Barack Obama). Zašto ne bi u budućnosti jedan Zagorec mogao postati predsjednikom SAD-a kad je jedini formalni uvjet da mora biti rođen na suverenom teritoriju SAD-a.

Inače iznimno cijenim dragu Angelu, ali ju moram podsjetiti da smo tijekom nedavne povijesti u dva navrata (1914. i 1941.) bezpogovorno slijedili njemačke naputke, čijih se posljedica ne ćemo riješiti još barem stotinu godina. Pokušajmo stoga riješiti naš problem na ovaj način, jer imajmo na umu: Nije naš vanjski dug puno manji od obveza Portorika.

Ivan Jedvaj/hrvatski-fokus.hr