Paraziti na našoj grbači

Pin It

Posao iz snova: Plaća između 13.000 i 18.000 kuna, ljetni odmor 62 dana

Iako dva mjeseca neće raditi i ne moraju biti na radnome mjestu, dobivat će jednaku plaću, između 13.000 i 18.000 kuna. Riječ je o hrvatskim saborskim zastupnicima.

Bez obzira na to kolike su im zasluge, koliko smo ih vidjeli raditi, javljali se za riječ, ispijali kavu u saborskom kafiću ili tvrdili da rade po saborskim odborima navodeći to kao izgovor zašto ih nema u sabornici, svi će dobiti jednaka prava, a ona su zaista, za hrvatske prilike, vrlo visoka.

I sve je još propisano Ustavom. A on propisuje da 151 zastupnik ide na godišnji odmor od 15. srpnja do 15. rujna. Puna su to 62 dana, a kako 15. rujna pada na petak, dobit će još dva slobodna dana.

Jučer im je bio zadnji radni dan. Glasovanjem o nizu zakona i izvješća, kada se sabornica morala napuniti zbog potrebnih ruku za izlasavanje, Sabor je zaključio rad i otišao na odmor do 15. rujna.

“Zahvaljujem vam na suradnji, vidimo se na jesen”, poručio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković zastupnicima.

HDZ-ovac Gordan Jandroković kao predsjednik Sabora prima mjesečno 23.000 kuna, čak više i od premijera Andreja Plenkovića, kojemu je plaća 18.000 kuna, navodi 24sata.

Dok je u Hrvatskoj 330.000 blokiranih građana, 847.000 je na rubu siromaštva, 64 posto zaposlenih prima plaću ispod prosječne, svaki će saborski zastupnik uz plaću nastaviti dobivati mjesečni paušal od 1500 kuna. On inače služi za rad na terenu, a tijekom ljeta će očito morati pokriti trošak odlaska na plažu. Samo oni koji dolaze iz mjesta izvan Zagreba neće tijekom odmora dobivati naknadu za odvojen život jer neće dolaziti u Zagreb.

Sabor će inače ove godine potrošiti 143 milijuna kuna, od čega na plaće za “redovan” rad odlazi skoro 83 milijuna kuna.

Goranka SInac

Izvor: narod.hr/24 sata