Damir Markuš: Očekujemo da će i zastava HOS-a biti na mimohodu u Kninu

Pin It

Image result for damir markuš kutina

"Kao i uvijek, bit će mimohod, bit će zastave ratnih postrojbi, a 32 odabranih veterana će biti i na samoj Kninskoj tvrđavi u protokolu. Naravno da mi Hosovci očekujemo da će i zastava HOS-a biti u mimohodu, i da će netko među 32 veterana biti od pripadnika HOS postrojbe. Da ne bi bilo, nemamo zastavu, ili ”zaboravili”, evo podsjetnika, ima još vremena.”

Bliži nam se 22. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja. I ove godine 5. kolovoza na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dan hrvatskih branitelja, deseci tisuća Hrvata okupit će se na proslavama diljem zemlje. Centralna proslava i ove godine će biti u kraljevskom gradu Kninu, dok se najmasovnija proslava očekuje u Slunju uz koncert najpopularnijeg hrvatskog glazbenika, Marka Perkovića Thompsona.

Trenutno su u tijeku pripreme i organizacija proslava, a povodom čega se putem svog facebook profila oglasio i HOS-ovac i vukovarski branitelj Damir Markuš – Kutina. Još je jednom iskoristio priliku skrenuti pažnju nadležnima na HOS, kako bi doprinio tome kako ova proslava Oluje ne bi prošla bez istaknutih obilježja HOS-a, jedne od vojnih formacija koja se najviše iskazala u Domovinskom ratu.

Putem svog profila, Markuš je iznio sljedeće:

”Na N1 danas bila tiskovna u vezi organizacije obljetnice Oluje u Kninu. Kao i uvijek, bit će mimohod, bit će zastave ratnih postrojbi, a 32 odabranih veterana će biti i na samoj Kninskoj tvrđavi u protokolu. Naravno da mi Hosovci očekujemo da će i zastava HOS-a biti u mimohodu, i da će netko među 32 veterana biti od pripadnika HOS postrojbe. Da ne bi bilo, nemamo zastavu, ili ”zaboravili”, evo podsjetnika, ima još vremena.”

Nadamo se kako će ova poruka doći do nekoga od nadležnih za to pitanje i kako će obilježja HOS-a biti prisutna i u službenom protokolu, a ne samo među narodom koji će proslave diljem zemlje pohoditi. Građani su nebrojeno puta, bilo kroz majice ili zastave HOS-a pokazali kako su na HOS ponosni i da ga ne zaboravljaju, dok su službeni organi više puta zakazali po pitanju odavanja počasti HOS-u. Nadamo se kako ove godine to neće biti slučaj.

priznajem.hr