Ljevičarima smeta Thompson, Anku Mrak progone “crnokošuljaši”

Pin It

Image result for marko perkovic thompson

U našim vodećim i manje vodećim medijima, pogotovo lijevima (a takvih je golema većina), nema intervjua s pjevačem Markom Perkovićem Thompsonom, premda je najpopularniji. Dalmatinka-Srbijanka Severina prdne, a svi se raspišu o njezinoj novoj melodiji. O novim pak Thompsonovim pjesmama, albumima i koncertima – ni riječi.

A i kad pobijedi u nekim nacionalnom glasovanju, kao što je bio gledateljski izbor najvećeg evergrina na HTV-u, to ne odgovara ukusu medijskih potomaka šumskih partizana pa se zgražaju.

Kad ga treba osuditi zbog nacionalizma, natječu se i huškaju policiju i tužiteljstva na najomiljenijeg pjevača. Evo ih, dakle, samo kad ga treba ocrniti, pa su tako nekoliko dana kao senzaciju isticali kako će njegov koncert u Slunju na proslavi obljetnice Oluje biti triput skuplji od drugih, manje ili više izravno ga optužujući za grabežljivost u kojoj veliki patriot nema milosti ni u izrazito patriotskim prigodama. A onda se javi njegov menadžer i kaže kako ni Thompson ni Mate Bulić za nastupe u Slunju neće uzeti ni lipe, prenosi  vecernji.hr

Ali crveni su zadovoljni što su ga nekoliko dana razapinjali, makar bez razloga, kao što razloga u posljednja gotovo tri desetljeća nisu imali ni za blaćenje mnoštva ljudi koji su stvarali hrvatsku državu, branili je i obranili, na njihovu žalost.

Taritaši rekli da su bez duga, a sad otplatili pola

“Čisti obraz je put koji smo odabrali”, rekla je Anka Mrak-Taritaš na osnivačkom skupu stranke Glas koju su osnovali bivši haenesovci. O tom “čistom obrazu” mediji su pisali i prije i poslije te izjave, ali svak će priznati da je svoju posebnost i iznimnost gradila sama i da je uvelike nadrasla slab rejting koji je njezina stranka neprekidno imala.

I to tako dobro da je bila vrlo opasan takmac nepobjedivom Milanu Bandiću na izborima za zagrebačkog gradonačelnika. Kad su je uoči tih izbora protukandidati, neki drugi političari i mediji prozivali zbog obnove Gunje koju je njezino ministarstvo plaćalo gotovo dvostruko više od stvarne vrijednosti, branila se u stilu svoje iznimnosti – da je na tu obnovu, koja je bila transparentna, ponosna, da je krajnja desnica želi ocrniti jer, pošto ona pobijedi, u Zagrebu se više “neće moći održavati crnokošuljaški marševi”.

No nije li i tada zaobilazila istinu kao i kad je tvrdila da ona i muž nemaju duga za uređenje svoga stana, a sad jedan list otkriva da su ovih dana, nakon opomena i prijetnji tužbom, tvrtki Ing.grad d.o.o, koja im je stan uređivala, uplatili pola povelikog duga. Tvrtki koja je “slučajno” također sudjelovala u obnovi Gunje.

Jadna Anka! Crnokošuljaši je opet progone!

priznajem.hr