Na ovoj ploči Hrvatska prolazi (opstaje) ili pada (propada)

Pin It

Related image

Obilježja HOS-a bila su obilježja legalnih postrojbi Oružanih snaga Republike Hrvatske. Oni koji tvrde da su to fašističke oznake ustvari cijeli hrvatski narod koji je branio Hrvatsku od srpskoga agresora ne samo da naziva, nego i smatra tzv. fašistima. I zato ova spomen-ploča određuje kuda će Hrvatska krenuti i kako ćemo se obraniti od loše vlasti i brojnih opasnosti izvan granica naše države.

• Drugi i aktualni oblik hrvatske šutnje je hrvatska glupost, hrvatsko ponižavanje. Vjerojatno su nas stoljećima ponižavali u Beču i Pešti do 1918., zasigurno su nas u dva maha ponižavali Srbi u Beogradu od 1918. do 1941., a još više od 1945. do 1990. godine. I prije ulaska u Europsku uniju počeli su nas krajnje netaktično ponižavati u Bruxellesu. Brojni pritisci nastavljaju se sve do danas, ovisno o tomu tko je na vlasti u Banskim dvorima i na Pantovčaku. Ovaj puta ponižavanje i ucjene svode se na jednu braniteljsku ploču koja tobože nekomu smeta. No na ovoj ploči Hrvatska prolazi (opstaje) ili pada (propada). Skine li se ploča, ulazimo u građanski rat.

• Obilježja HOS-a bila su obilježja legalnih postrojbi Oružanih snaga Republike Hrvatske. Oni koji tvrde da su to fašističke oznake ustvari cijeli hrvatski narod koji je branio Hrvatsku od srpskoga agresora ne samo da naziva, nego i smatra tzv. fašistima. I zato ova spomen-ploča određuje kuda će Hrvatska krenuti i kako ćemo se obraniti od loše vlasti i brojnih opasnosti izvan granica naše države.

• Na skupu antife u Zagrebu, u organizaciji SDP-a, umjesto hrvatskih zastava isticane su zastave bivše komunističke SR Hrvatske i uzvikivalo se zločincu Titu. To je kažnjivo, ali panduri Davora Božinovića nisu djelovali, pa čak ni dejstvovali. Kako postoji snimka, (http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/foto-video-zagreb-je-nepokoreni-grad-a-takav-ce-i-ostati-na-trgu-zrtava-fasizma-odrzan-prosvjed-protiv-promjene-naziva-trga-marsala-tita/6498766/) odnosno snimke svih dvjestotinjak sudionika, možda nas i razuvjere.

• »Ako Plenki popusti Elementarnoj Nepogodi, onda će načiniti najgori potez u svojoj karijeri«, kaže mi ugledni akademik i rijetki akademik domoljub. Upitah ga: A tko je to Elementarna Nepogoda? On mi odgovori: Pa, zna se, Blaženka Divjak. Podmetnuta. Tada sam počeo razmišljati, radi li se doslovno o Elementarnoj Nepogodi ili o Smišljenoj Uroti. I tu se treba vratiti izjavi Vjerana Zuppe (IZJAVE TJEDNA - http://www.hrvatski-fokus.hr/index.php/izjave-tjedna - od 18. VIII. 2017. »Ljevicu ne zanimaju radnička prava već dominacija u kulturi, znanosti i obrazovanju«. Zuppa, taj neuništivi jugokomunist koji nešto zna čitati i pisati, razočaran stanjem na hrvatskoj ljevici, ponajprije u Partiji (SKH = SDP), izjavio je u Jutarnjem listu ono što svi znamo, samo se mnogi ne žele baš tako javno "legitimirati". Vjeran Zuppa je, poput onoga djeteta koje je ludom caru reklo da je gol, rekao cijelu istinu o tomu što za nedomoljubnu ljevicu ustvari znači KURIKULNA REFORMA. Samo drugi način rashrvaćenja sve malobrojnijih Hrvata. Nije njih nimalo briga za budućnost hrvatskoga školstva, njima samo ova – kako je oni namjerno pogrješno nazivaju KURIKUL(AR)NA – obrazovna reforma služi za novo zaglupljivanje Hrvata. I zato nije nevažno kako će reagirati dosad još uvijek popularni Plenki na ono što simbolizira i predstavlja Elementarna Nepogoda.

• Mnogi su se raspisali i optužuju Aleksandra Vučića što je malim hrvatskim Srbima rekao da neka navijaju za Zvezdu ili Partizan, jer su to „klubovi veći od Rijeke. Malo veći od Rijeke, Dinama, Hajduka“. Nije meni problem četnik Vučić, meni je problem što hrvatska djeca iz Rijeke, Kostajnice i Ravnih kotara preko ljeta odlaze u Srbiju na preodgoj i što Vučić i drugi od njih stvaraju janjičare (pravilno: jeničere). Za to bi netko morao odgovarati, a ne optuživati i sotonizirati Hrvate zbog spomen-ploče poginulim hrvatskim braniteljima. (http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/video-vucic-dijeli-lekcije-djeci-iz-hrvatske-navijas-za-rijeku-jos-malo-razmisli-postoji-ovdje-malo-vecih-klubova-od-hajduka-dinama-i-rijeke/6488200/)

• "Navijačke skupine stoje iza napada, a to su gomile huligana koji su povezani s podzemljem, koje financiraju klubovi i podržavaju političari. To su parakriminalne organizacije koje ne bi ni postojale da nisu tolerirane od strane vlasti", rekao je novinar Denis Kuljiš u povodu pokušaja ubojstva menadžera Zdravka Mamića. Kuljiš tvrdi kako postoji poveznica u načinu postupanja državnih tijela kada se uspoređuju prijašnji napadi na Ivu Pukanića i sadašnji pokušaji ubojstva Mamića. "Policija je napravila propust jer ako se nešto Zdravku Mamiću zaista i dogodi bit će odgovoran ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Ovo više nije šala. Kad su ga nedavno bacili u more to još i nije izgledalo opasno, iako je i taj napad nedopustiv, ali ovo sada nije normalno", tvrdi Kuljiš. Posebno je važno što Kuljiš na kraju poručuje vlastima i javnosti: "Ako su Amerikanci uspjeli izaći na kraj s Ku Klux Klanom onda valjda i naš MUP može izaći na kraj s huliganima. To nije pitanje represije već se ovdje radi o profesionalnim huliganima kojima treba prekinuti financiranje". Ostaje pitanje tko je tu jači: oni koji stvaraju kaos? Oni koji bi ih trebali spriječiti? A što ako se radi o istim "skupinama"!?

• Struja poskupljuje. To je „zasluga“ bivšega predsjednika nehrvatskoga HNS-a Ivana Vrdoljaka, zbog toga što je na svoju ruku potpisao enormni rast naknada za obnovljive izvore energije. Vrdoljak se sada negdje u zavjetrini odmara, a Hrvati čekaju prve uvećane uplatnice za struju.

• Za posjeta Istri i u povodu 70. godišnjice zvjerskoga ubojstva od strane komunista blaženoga Miroslava Bulešića (zaklali su ga nožem!), hrvatski predsjednik Vlade Andrej Plenković vratio je Katoličkoj Crkvi (Porečkoj i Puljskoj biskupiji) puljsku Villu Idolu. Tom prilikom Plenković je rekao „Naša Crkva ovdje njeguje hrvatske vrijednosti, naš identitet, kulturu i baštinu, okuplja naše ljude i stoga mislim da na ovaj način rješavamo pitanje za koje se već desetljećima nastoji naći rješenje. Ovo je dobra poruka na tragu naše politike“, što je ponukalo Borisa Miletića, čelnika IDS-a, autonomaške političke stranke, da uputi komesarsko pismo predsjedniku Vlade. U tom pismu Miletić koristi soroševski rječnik u kojem nema Hrvata, Hrvatske, domoljublja, nacionalnoga, u kojem su svi „građani“. "Takva retorika izravno negira sve vrijednosti ujedinjene Europe i šalje uznemirujuću poruku svim građanima, a pogotovo pripadnicima naših nacionalnih manjina", napisao je u pismu Miletić. U toj rečenici riječ „građanima“ Miletić zamjenjuje riječju „Hrvatima“. Ali ako već nije izrekao riječ „Hrvati“, nije zaboravio izreći rečenični niz "pripadnici naših nacionalnih manjina", što je potvrda činjenice kako IDS nije istinska hrvatska politička stranka. I neka se sad još oglasi iredentist Furio Radin i uvjetuje skidanje braniteljske spomen-ploče u Jasenovcu.

• Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Koprivnici je rekao da će se početak primjene poreza na nekretnine znati za nekoliko tjedana, nakon što se provede niz stručnih rasprava koje će predvoditi Ministarstvo financija. Odgovarajući na novinarska pitanja Plenković je ponovio da je odgoda posljedica političke procjene prema kojoj je nužno vidjeti koje su posljedice tog poreza važnog za jedinice lokalne i područne samouprave kao nenamjenski prihod. I na Vladi u četvrtak 31. VIII. 2017. je dodao kako "Ovo nije vrijednosni porez na nekretnine, koji onda znači i puno veći porez, već jedan pokušaj da se kroz načelo pravednosti zamijeni ono što se danas naziva komunalna naknada, spomenička renta. Riječ je o prihodu koji ide lokalnoj sredini", što mu nimalo ne vjerujem.

• Čelnik bošnjačke Stranke za bolju budućnost Fahrudin Radončić sudjelovao je kao svjedok na suđenju u Prištini u slučaju Nasera Keljmendija i tom prilikom, govoreći o Ramizu Delaliću Ćeli, zloglasnom zapovjedniku Devete brdske brigade Prvoga korpusa bošnjačke 'Armije BiH' i članu sarajevskog kriminalnog podzemlja, posvjedočio: "Delalić je bio kontroverzna ličnost koja je radila za tajnu muslimansku službu. Bio je duboko involviran i čak sam izjavljivao da je ubijao za predsjednika Aliju Izetbegovića... Dva dana prije smrti dao je ekskluzivni intervju u kojem je objasnio koje je zločine počinila tajna muslimanska služba. Za ubojstvo Ramiza Delalića Ćele je apsolutno kriva bošnjačka državna mafija da ne bi otkrio desetak političkih ubistava... Time je Radončić optužio Bakira Izetbegovića da je sve znao za to. U javnosti se također govorilo da je Delalić tražio milijun maraka od SDA zato što je po njenom nalogu ubio srpskog svata (Nikolu Gardovića 1. ožujka 1992. na Baščaršiji, op. au.) i tako je počeo rat u BiH. On je imao velike financijske probleme da plaća odvjetnike jer je bio pred sudom”, piše bošnjački portal Stav (http://stav.ba/rat-u-bih-nije-poceo-ubistvom-srpskog-svata/). Ove Radončićeve riječi govore više od ičega o dinastiji Izetbegović i zločinačkom karakteru jednonacionalne, odnosno jednovjerske Armije BiH, kao i mafijama koje su vladale tim dijelom BiH od 1991. do danas.

• Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) provodi akciju uhićenja pripadnika vehabijskog pokreta u BiH. Akcija se provodi u Buča Potoku, dijelu Sarajeva. SIPA provodi određene aktivnosti po naredbi Suda i Tužiteljstva BiH.

• Nastavlja se opskurna politika opskurnih aktera među Bošnjacima glede Pelješkoga mosta. Nakon nekakvih pomorskih stručnjaka, u protuhrvatsku igru uključio se i Alijin sin, Bakir Izetbegović i onako, u brk samom sebi, nešto promrmljao kako Hrvati ne smiju graditi svoj most u svome moru.  

• "Mislim da Hrvatska mora pokazati da poštuje vladavinu prava i da je odgovorna država. Slovenija joj tu nudi ruku, no ako ponuda ne bude prihvaćena vrlo brzo, onda ću kao predsjednik vlade zajedno sa svim slovenskim ustanovama odlučno djelovati", kazao je ovih dana slovenski predsjednik Vlade Miro Cerar. Otvorena prijetnja.

• Po Zenici dječak se šeće i u lijevoj ruci nosi zastavu tzv. džihadističke države. Lijevo pored njega hodaju nana i mama u tradicionalnoj muslimanskoj nošnji s dimijama i rubcem na glavi. Nitko ih ne dira

Oni koji bolje poznaju zastave ISIL-a, kažu da je u rukama dječaka bila zastava terorističke organizacije “Kavkaski Emirati”, koju je na svojoj facebook stranici objavio bošnjački portal Zenica Life. Na crnoj zastavi bijelim arapskim slovima piše: "Nema drugog boga osim Alaha i Muhamed je njegov poslanik" (http://poskok.info/wp/s-ulica-zenice-djecak-u-setnji-sa-zastavom-islamske-drzave/).

• Posvadiše se „prečanski Srbi“. Posvadiše se izbjegli Srbi iz Hrvatske: Savo Štrbac iz Banja Luke i Miodrag Linta iz Beograda. Dakako, zbog novaca. Bivši ministar informiranja tzv. republike srpske krajine optužuje čelnika tzv. Koordinacije udruga izbjeglih Srba iz Hrvatske (osnovao ju je Milorad Pupovac preko SNV-a) da je dobio od hrvatske države 350.000 kuna, odnosno 46.000 eura na osnovi sporazuma o suradnji, kako kaže Linta, ili prihvaćanjem suradnje na programu stambenog zbrinjavanja, kako kaže Štrbac. Time, prema Savi, Miodrag je „izdao (prodao) naše interese“.

• Njemačka kancelarka AngelaMerkel kritizirala je svojeg prethodnika Gerharda Schrödera zbog prihvaćanja dužnosti u Nadzornom odboru Rosnjefta, ruskog energetskog diva u kojem država Rusija ima većinski paket dionica. I drugi uključeni u njemačke izbore govore za Schrödera da je „plaćeni Putinov sluga“. Schröder se brani i kaže kako u njegovu angažmanu u Rosnjeftu nema ničega problematičnog te da je cilj „kleveta“ protiv njega pomoći Merkel u izbornoj kampanji. Ustvari, Gerhard dobro kaže, jer je Angela prije ruska nego on.

• Oko 1,2 milijuna njemačkih građana turskog podrijetla ima pravo glasa na budućim njemačkim izborima. Tradicionalno Turci su svoj glas davali SPD-u. Komu će u većini sada dati nakon poruke sultana Reçepa Tayyipa Erdoğana iz Ankare, možemo samo nagađati.

Marijan Majstorović - hrvatski-fokus.hr