Bruna Esih: Ispunjeno obećanje hrvatskom narodu – odlazak maršala

Pin It

“Netražim neprilike ni pogibeli; nu kada se radi o pravu domovine, o sreći naroda hervatskoga, ja neznam za nikakovu pogibel, za nikakovu nepriliku, za nikakovu žertvu, nego nastojim da izpunim moje deržanstvo.”, tekst je koji uz prigodnu fotografiju stoji na službenoj Facebook stranici Brune Esih.

Uz tekst dr. Ante Starčevića, poznatog književnika i hrvatskog političara 19. stoljeća, zvanog Ocem Domovine, Bruna Esih iz stranke Neovisni za Hrvatsku na svojoj je Facebook stranici objavila prigodnu fotografiju sa svojim stranačkim kolegama nakon odluke o preimenovanju Trga maršala Tita. Fotografija je nastala, kako piše, u dva sata i petnaest minuta iza ponoći kada je konačno izglasana odluka o promjeni imena Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske.

Ne krijući zadovoljstvo, iz stranke Neovisni za Hrvatsku podsjećaju kako su ispunili svoje obećanje hrvatskom narodu.

Za preimenovanje Trga maršala Tita na sjednici zagrebačke Gradske skupštine glasalo je 29 zastupnika, 20 ih je bilo protiv, a jedan suzdržan. Nakon glasovanja, Andrija Mikulić, koji je predsjedao skupštinom, rekao je: “Ovim je Trg maršala Tita otišao u povijest, a nadam se da će tamo i ostati.”

Izvor: narod.hr