Dawn Dawns: Jad i bijeda „atifašista“ u sjeni Bujančevih svatova

Pin It

Poznati novinar i TV voditelj, Velimir Bujanec, u medijima je najavio svoje vjenčanje : „01.rujna 2017.–00:43 – konačno je crk’o maršal, a ja ću se baš danas oženitiI U Vukovaru. Kakav dan!“ Zamisli!  Umjesto da organizira komemoraciju za dan žalosti što, s najljepšeg  trga  u metropoli, ode „ljubičica bijela“, on se drznuo ženiti na taj dan.

Vijest je  izazvala veliko uzbuđenje i  gnjev crvenih drugova. Portali su prepuni čestitki mladencima, ali i  komentara ožalošćenih titoista.

Ovolikog zanimanja, u nas nije bilo niti za vjenčanje kraljevskog para Diane i Charlesa.

Nižu se svakakvi komentari. Jedan je autor, u boli i očaju, ispod Bujančeve objave,  napisao:  Vratit će se Tito!  Nadajmo se da  hoće, ali u Pakao iz kojeg nam je i stigao.

Neki misle da je udaja za Bujanca, „samo jos jedan dokaz u nizu o plavušama“. Nejasno je kakav dokaz i čega, ali vidimo da  je zgodna blondie, našla pametnog, sposobnog i uspješnog muškarca za muža. Usput priznajemo da je James Dean nekima bio zgodniji, ali on i onako više nije živ.

Jedna drugarica, suosjećajno, sa suzom u oku, piše: Usrečila se….sirota ! To „usrečila“, govori nam kako drugarica nije ni sama imala sreće, ali  s učenjem pravopisa, a možda ni s udajom, pa sjedeći doma, mladenki šalje riječi sućuti.

Neki  je drug „naprosto zanemeo“, pa samo kaže: Bolje da ne komentarišem.“ I bolje. Slažemo se. Drugi, jedva izusti samo: „Dvije rugobe.“, pa se  malo pokaja, te nastavi: „ Mislim, nisam ni ja ljepotan.“  Ali se i ne ženi. Pa mu krivo. Teško je gledat tuđu sreću, kad si sav jadan i bijedan.

Nadalje, kažu da je cura zgodna, ali se pitaju „ima li mozga, kad je njega uzela“.  Čak se pitaju „jel’ mladu potplatio kokainom ili je prirodno tupava?“

U velikoj boli i očaju, šokirani  što im ode dragi maršal Tito, ne mogu dokučit  da bi se cura iz Vukovara lakše dala „potplatit“ čašicom dobre domaće šljivovice.  Ili s malo dobra vina i kulina. Ipak, antifašisti su uvjereni  da je „prirodno tupava“. Oni najbolje znaju. Baš sve.

Osnovano sumnjaju da  je Hercegovka, što znači,  dokazano nazadna ognjištarka

Šta ona zna. Uzela  Bujanca, a mogla je, tako zgodna,  da nije  „prirodno tupava“, birati i bolje izabrati.  Mogla je, na primjer uzeti nekog visokog i vitkog  antifašistu.  Ili nekog od političara, pametnog i školovanog.  Od onih što studiraju u Zagrebu, a  diplomiraju u  Banja Luci.

Borca za lgbt …itd . prava, ne bi mogla osvojit,  takav ju  ne bi htio. Što će mu takva zatucana i nazadna , koja će rađat male Hrvate, a  neće ići  na parade.

Jednome očajniku, koji se nije usudio ni profilnu sliku stavit,  Bujanec nije zgodan.  Samo oni koji su njemu zgodni trebali bi se ženit!  Ostali nek’  sami sjede  doma. Kao i on. I pišu  komentare, onako  bez slike, jer ako je stave, mogla bi se, od šoka, srušit cijela internetska staranica.

Malo me buni  kad kažu da je cura Vukovarka, „što znači – Hercegovka“. Imam rupu u obrazovanju,  pojma nemam da je Vukovar,  zapravo Hercegovina.  Eto dokaza da je, za mog školovanja, čak u naprednom  socijalističkom društvu bilo velikih propusta.  Trebao se Jokić rodit puno ranije i započeti reformu školstva, a ne da cijelo, samoupravno društvo mora čekati da drug Stipe Šuvar Republički sekretar za prosvjetu i kulturu, ukine gimnazije i i provede  svoju reformu. I ta mu nije baš uspjela. U to doba je kružila priča kako je Šuvar dobio  Nobelovu nagradu za kemiju, jer je od školstva napravio  govno. Povijest je potvrdila da je to istina i gimnazije su, na sreću, vraćene.

Nadalje, oni pristojniji se pitaju  Što nije u redu s tom djevojkom?!

Propituju sve one činjenice, koje život znače, npr. je li viša od njega?  Bilo bi strašno da, baš kao i vlasniku formule 1, Berniju  Ecclestoneu, žena bude viša od njega. Antife to ne bi mogle podnijeti. Osobito nakon tragedije skidanja Titine ploče.

Jedan vidoviti piše: „Prije će se vratit ime trga nego što će njegov brak trajat!“ Drugi mu, povodom ženidbe zamjera „ bolesne proustaške stavove“. Da je antifa, mogao bi se oženit i dobit čestitke svih partijskih organizacija i ogranaka. Iz zemlje i svijeta. I od nesvrstanih. Ovako, ništa.

Toliko je ružnoće u bijesu i ljubomori  ispisano jučer,  samo zato što čovjek uzima zgodnu curu za ženu. Jad i bijeda!

Poslovica kaže: Za dobrim se konjem, prašina diže. Bez obzira na politička opredjeljenja, nikome ne bi trebalo smetati što se ljudi žene.

Neka pati koga smeta, a mi, ognjištari, upućujemo jednu slavonsku čestitku mladencima:

Nek vam bude dobra svega, ne od našeg, od svojega,

Lipu dicu porodili, prijatelje pogostili,

S nama lipo podilili

Sto godina poživili!

priznajem.hr