I Hasanbegović nazočio skidanju ploča s bivšeg Trga maršala Tita

Pin It

Skidanju ploča Trga maršala Tita s najljepšeg trga u Zagrebu, nazočio i Zlatko Hasnbegović, politički tajnik stranke Neovisni za Hrvatsku, koja je najzaslužnija za promjenu imena tog trga u Trg Republike Hrvatske.

Hasanbegović je i predsjednik Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Supštine Grada Zagreba. Komentirao je s građanima zamjenu ploča ne skidajući osmijeh s lica.

“Živim u blizini i prijatelj mi je javio da skidaju ploču. Došao sam kako bih se samostalno uvjerio da ploča odlazi – rekao je Hasanbegović.

Priznao je kako je dobar osjećaj vidjeti kako skidaju ploču, a on je poželio je popiti kavu na friško preimenovanom trgu.

“Ovo je praktična realizacija višegodišnjeg nastojanja da se iz Zagreba ukloni Trg komunističkog dikatora Josipa Broza. Želim zahvaliti svima koji su preoteklim godinama podgrijavali tu temu, neuomorno svake godine podsjećali da ponajljepši zagrebački trg nosi ime koje ni po čemu ne zaslužuje”, kazao je Hasanbegović.

Najavio je mogućnost promjene imena ulice u blizini bivšeg Trga maršala Tita.

“Sastavit ćemo novo povjerenstvo stručnjaka koje će odlučiti o preimenovanju Masarykove ulice. Ono što mogu istaknuti kako Odbor neće biti mjesto ničijeg političkog ekshibicionizma – dodao je Hasanbegović.

Ploče na na Trgu Republike Hrvatske promijenili su djelatnici Pismorada, a jednu takvu, repliku ploče s bivšega trga maršala Tita, Hasanbegović je prija tri dana darovao Velimiru Bujancu kao vjenčani dar.

Na zasjedanju Skupštine Grada Zagreba na kojoj je izglasana primjena imena, dr. Hasanbegović je kazao da će ploče s Trga završiti u muzeju.

M.Marković/Maxportal