Jasenovac i pijetet

Pin It

Image result for jasenovac laži

Jasenovac ne može i ne smije biti proglašen mjestom posebnoga pijeteta dok se ne utvrdi objektivna i znanstvena istina o Jasenovcu u vrijeme i nakon Drugog svjetskog rata, u poraću, i to uz suradnju i odgovarajuća istraživanja hrvatskih, srpskih i međunarodnih znanstvenika.

"Pijetet" velikosrpskim lažima i mitovima mogu odavati samo zaslijepljeni monstrumi i zločinci.

Mi Hrvati želimo, radi mira i dobrih odnosa između hrvatskoga i srpskoga naroda, samo istinu, ma kakva ona bila.

Činjenica je da su već do sad, od strane hrvatskih znanstvenika i povjesničara, utvrđene mnogobrojne manipulacije i krivotvorine u službenom popisu jasenovačkih žrtava u vrijeme Drugog svjetskog rata prema popisu JUSP-a Jasenovac. Također je činjenica da je u poslijeratnom popisu pučanstva Jugoslavije 1948. godine bilo oko 166.600 Srba više nego ih je bilo u prijeratnom popisu 1931. godine, a Hrvata je bilo oko 46.500 manje, dok je svih ostalih "naroda i narodnosti", kako su se tada zvale manjine, bilo također više. Kao što piše u knjizi prof. Vladimira Markocija i prof. dr. Vladimira Horvata "Ogoljela laž logora Jasenovac", očigledno da je genocid Hrvata nad Srbima više pogodio Hrvate nego Srbe.

Stoga mi Hrvati želimo o broju žrtava, radi pijeteta prema njima, samo i jedino istinu.

Laž je nešto najstrašnije što donosi zlo, nove zločine zbog tobožnje osvete i truje odnose među ljudima i narodima.

Poslušajmo što o tome kaže veliki francuski književnik i društveni analitičar svoga vremena Honoré de Balzac (1799-1850): "Kad bismo znali strahote laži, prognali bismo je ognjem i mačem prije nego sve druge zločine!". Zapravo, tako bismo iskorijenili mnoge zločine.

dr. Ružica Ćavar