Reakcija na izjavu EU uhljeba Ivane Maletić

Pin It

Image result for nada šikić

Karamarkova ministrica: Za Ivanu Maletić nema mjesta u Hrvatskoj!

Izjava eurozastupnice za Direktno o 'ZDS' izazvala je lavinu reakcija, a nije se suzdržala ni Nada Šikić

Hrvatska europarlamentarka Ivana Maletić u izjavi za Direktno ranije u srijedu komentirala je simbole totalitarnih režima, za koje smatra da u javnom prostoru nema mjesta. 'Mlada, moderna, slobodna i neovisna Hrvatska država treba upravo rasti na tim temeljima, okrenuta gospodarstvu, mladima i novim radnim mjestima. U takvoj Hrvatskoj nema mjesta niti za maršala Tita niti za 'Za dom spremni', rekla je Maletić. 

No jednom čitatelju ta se izjava nikako nije svidjela pa je europskoj zastupnici poslao e-mail, a sadržaj proslijedio i našem portalu, Uredu predsjednice, Vladi i još jednom portalu.

"Poštovana gospođo zastupnice u EU parlamentu Maletić,

ako je to istina što piše portal Direktno.hr onda neka Vas je stid i sram!!!!! Umjesto da branite hrvatsku povijest i prastari HRVATSKI pozdrav ZDS, Vi ste se čak svrstali u stoku sitnog zuba koja sprovodi memorandum SANU2. Prastari HRVATSKI pozdrav izjednačavati sa zločinačkim komunističkim režimom izvan je svake pameti. Da li ste Vi uopće svjesni kakve gluposti lupetate?

 FUUJ! Pa tkome Vi i briselski mucak jos prodajete muda pod bubrege i govorite o domoljublju? Da nije žalosno bilo bi smiješno! Ali drugarice i drugovi! NO PASARAN!

Uz prastari HRVATSKI pozdrav ZA DOM SPREMNI!", stajalo je u poruci. 

No Maletić nije ostala dužna navedenom čitatelju. Odgovorila mu je također e-mailom, a u korespondenciju uključila i navedene primatelje. 

"Poštovani Mladene,

Ne znam ima li smisla objašnjavati jer vidim da ste puni gnjeva i mržnje, koji potpuno razumijem jer je moja obitelj i obitelj mog muža propatila puno zbog komunizma i partizanskih zločina. Moj najdraži fra Julijan Ramljak mučen je u komunističkim zatvorima, toliko puno ljudi uništeno i zatvarano, moj muž zbog torbice s hrvatskim grbom obješene u automobilu...

Iznenadila sam se kad sam vidjela znak svastike na podu u starim kršćanskim crkvama u Jeruzalemu. Na žalost taj znak je koristio Hitler i sada ga nećete pronaći u nijednoj državi, zabranjen je jer su uz taj znak počinjeni zločini. Prekrasan, starokršćanski znak, pun značenja i dobra, izbačen zauvijek iz upotrebe.

Naša Hrvatska i svi mi u njoj ne možemo naprijed ako jedni drugima ne oprostimo i zajedno svim snagama, pameću i radom krenemo u razvojne projekte kojima ćemo izgraditi budućnost sebi i našoj djeci. Jedino što želim i sanjam je jaka Hrvatska u koju sve druge zemlje gledaju kao primjer i dive se", napisala je Maletić. 

Maletić je svojim izjavama za Direktno izazvala lavinu reakcija na društvenim mrežama pa su se Twitter i Facebook zažarili od komentara.

Jedna od osoba koje su komentirale tekst objavljen na Facebbok profilu Direktnog je i bivša ministrica rada i mirovinskog sustava u Vladi Tihomira Oreškovića i stranačka kolegica Nada Šikić, koja je poručila da mjesta u Hrvatskoj nema ni za Maletić. 

"Ako Bog da ni za Ivanu Maletić", napisala je Šikić. 

direktno.hr