Plenković bi mogao i sam pasti u raku koju je iskopao

Pin It

Iskopat će se raka, pa će i imena poginulih dragovoljaca i ploča i „Za dom spremni“ završiti pod zemljom. Utoliko je Zlatko Hasabegović u pravu – Hosova „značka“ bit će legalna svugdje u Hrvatskoj, ali zapravo pod Hrvatskom. Neka ju onda ukopaju duboko, barem stotinu metara, a neka tome nazoči i Andrej Plenković. Samo će morati paziti da i sam ne padne u raku. Na dobrom je putu, onom bez povratka.

NEVJEROJATNO - novljanska čistoća skinula spomen na poginule hosovce

Spomen ploču jedanaestorici poginulih dragovoljaca HOS-a skinuo je novljanski komunalac Novokom, d.o.o. Njegove djelatnosti su: javne površine, upravljanje tržnicom, dimnjačarska služba, groblja i pogrebne usluge, odvoz komunalnog otpada, održavanje nerazvrstanih cesta i zimska služba. Pitam, koja služba tog novljanskog poduzeća je skinula i prevezla spomen ploču poginulima, mrtvima, iz mjesta Jasenovac u grad Novsku? Dimnjačarska nije, pretpostavljam kako su oni u crnom bilo bi ih „strašno“ vidjeti, a komliberalisti bi strašili javnost kako su to ustaše, a lako bi asocirali i na peći, iako je još ljeto. Nisu dakle dimnjačari. Čini mi se kako bi to mogli biti oni koji se bave odvozom komunalnog otpada, narodski „smeća“, ne znam - možda uz pomoć „groblja i grobljanskih usluga“. Jesu li oni koji su to pisano, valjda naredili normalni? Zar taj čin nije - kad je već naređen, em odozdo (Hrvatska) i odozgor, od „gospodara prstenova“ - mogao biti obavljen s malo više dostojanstva. Nije.

Nu dobro, ali ni to, drugo ubijanje poginulih dragovoljaca ne će biti dostatno, spomen-ploča je sada premještena u Novsku, šeta uz suglasnost zagrebačkoga UDHOS-a, pa i Đapića i ostalih. Ne mogu se u to miješati: u to zavrtanje ruku. Ali ako je itko pomislio kako je to dostatno, grdno se vara. Štromar (koji je taj?) progonit će ju skupa s Miloradom Pupovcem dok ju se duboko, duboko ne zabije u zemlju. Tako govore. Nadam se da će taj čin - konačno rješenje „ustaškog pitanja“, njemački „endlich“ - biti barem malo dostojanstvenije.

Iskopat će se raka, pa će i imena poginulih dragovoljaca i ploča i „Za dom spremni“ završiti pod zemljom. Utoliko je Zlatko Hasabegović u pravu – Hosova „značka“ bit će legalna svugdje u Hrvatskoj, ali zapravo pod Hrvatskom. Neka ju onda ukopaju duboko, barem stotinu metara, a neka tome nazoči i Andrej Plenković. Samo će morati paziti da i sam ne padne u raku. Na dobrom je putu, onom bez povratka. Glupi, makar i najhrabriji bili, Hrvati, oni idu pod zemlju, u Pak'o, a Srbi su, kao četnici, pjevajući cijelo stoljeće „Sprem'te se, sprem'te...„ u Raju, u „nebeskoj Srbiji“. Sloba bi im rekao - kažu da je još živ - „malo morgen“.  

Tomislav Gradišak - hrvatski-fokus.hr