Dawn Dawns: HOS-ova ploča – još jedna uzaludna hrvatska žrtva

Pin It

Hrvati su opet podvili rep pred pupavcem i njegovim slugama!  Zar ratni pobjednici trebaju prositi milost od pobijeđenih krvnika !?!  Gadljivo  je bilo, na HOS-ovoj konferenciji,  slušati  Đapića kako  se uvlači antihrvatskoj vlasti s partnerom Pupovcem.

Takozvano  kompromisno rješenje za HOS-ovu ploču u Jasenovcu, obična je  podvala, pravo kukavičje jaje onih koji Hrvatsku nisu htjeli, ali je sad moraju trpjeti.

To je nastojanje  da se, posebno podmuklim  načinom, našim  junacima Domovinskog rata, slavnim HOS-ovcima, oduzmu njihova dvostruko stečena prava.

Najprije stečena žrtvom, u bitkama za domovinu, prolivenom krvlju i životima  svojih pripadnika, a temeljem tih činjenica, normirana  hrvatskim propisima: Zakonom o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, Pravilnikom Ministarstva obrane o vojnim odorama, te Statutima braniteljskih udruga iz Domovinskog rata.

Nova je Plenkovićeva vlast s antihrvatom  Pupovcem i  parajlijom Štromarom, spremna. Naravno ne za dom, hrvatski dom, nego za promjenu tih propisa.

Ta Vlada, sastavljena od jugočetničkih i općenito antihrvatskih elemenata, s obzirom da zasad, nema zakonske osnove,  iz legalno registriranog  HOS-ovog grba,   ukloniti  ZDS,  milostivo dopušta  da još neko vrijeme,  na ploči, u grbu HOS-a ostane  “za dom spremni“,  sve do donošenja novog zakona  o simbolima totalitarnih režima, a  čije bi „amenovanje“ , početkom iduće godine,  dalo   nedavno oktroirano  Vijeće za suočavanje s prošlošću.

Prema stavovima i odlukama tog Vijeća, propisao bi se stav u odnosu na  sve simbole totalitarnih režima, srp i čekić, petokraku,  ubrajajući tu i HOS-ov borbeni pozdrav  “Za dom –spremni!” kao ustaški!?

Nedopustivo je, i Hrvatima sasvim neprihvatljivo da se zločinački, totalitarni  simbol petokraka, na bilo koji način uspoređuje s oznakama i simbolima koji su rabljeni u obrani domovine od jugo četničkih koljača, i zločinačke JNA.

S obzirom na izjave Pupovca i Štromara, jasno je da će tim  novim zakonom, biti propisana  zabrana isticanja “za dom spremni”, pa će taj  pozdrav  morati biti  uklonjen i s HOS-ove ploče, jednako,  kako je divljački, štemerom zguljen sa spomenika u Splitu.

Jesu li  Hrvati, spremni na još jedno veliko poniženje, od onih kojima smeta sve hrvatsko?  Branitelji nisu pokleknuli niti u najtežim trenutcima obrane domovine, ali su  pokleknuti sad, pred  briselskim grobarom i njegovim društvom u  kojem prednjači degutantni  Pupovac.

Jasenovac se želi proglasiti  mjestom posebnog  pijeteta, a povjesničarka B. Matković, upozorava da se upravo  time želi izvršiti  podmuklo „cementiranje“ i onemogućavanje povjesničarima  istraživanja tog područja, kako bi se konačno saznala istina.

Andrija Artuković je na svom suđenju izjavio da je Jasenovac groblje njegove vojske, pobijene nakon rata, od komunista.  Rekao  je: “U Jasenovcu počiva moja vojska i moj hrvatski narod. Ako ne vjerujete iskopajte, jer dugmad s vojničkih bluza još nije sagnjila.“  Niti jedna vlast nije dopustila ekshumaciju, očito s dobrim razlogom.  Zbog straha da istina ne izađe na vidjelo. A sad bi Plenki i partneri proglasili  mjestom  pijeteta, zacementirali istinu i dalje, da se ne dozna kako  tamo počivaju kosti Hrvatskih vojnika i Hrvatskog naroda!

Plenković  je,  nakon  sjednice Predsjedništva HDZ-a i Nacionalnog vijeća, poručio  da postoji više scenarija za rješenje postavljene ploče u Jasenovcu, tvrdeći da, prema njihovom mišljenju, nije primjereno da HOS-ov  grb s riječima ‘Za dom spremni’ bude tamo. Briselskom službeniku, bez trunke domoljublja, ne pada na pamet da je s tom izjavom teško uvrijedio sve HOS-ovce i ostale branitelje i sve Hrvate koji imaju imalo domoljubnih osjećaja. To je hrvatski  premijer!?

Pade mi na pamet izjava našeg sveca, blaženog  Alojzija Stepinca: „… ja bih bio ništarija, kad ne bih osjetio bilo hrvatskog naroda.“

Nikakvi izgovori, niti izmišljena opravdanja za skidane ploče nisu nam prihvatljiva,  jer u pozadini tih obrazloženja, čvrsto stoji istina da ploča smeta onima protiv kojih su se heroji HOS-a hrabro borili i čiju su zločinačku vojsku pobijedili.

Govori nam predsjednik Vlade, kako  „postoji više scenarija“ i kako „rade na rješenju“,   ne shvaćajući da je Hrvatima i hrvatskim braniteljima dosta je njihovih scenarija i njihovih rješenja, te uvredljivog propitkivanja naših svetinja.

Plenkijeva vjerodostojnost uopće nije upitna, on nam se od samog početka pokazuje kao vjerodostojan u provođenju antihrvatske politike, najprije postavljanjem Obuljen za ministricu kulture , a potom stvaranjem neprirodne koalicije i ispunjavanjem  želja svog partnera  Pupovca.

Tim gnjusnim činom skidanja ploče, naši  heroji HOS-ovci, koji su dali živote za domovinu Hrvatsku,  ponovo su ubijeni. Sve da bi  se provodila velikosrpska, četnička  politika  SANU 1 i SANU 2.

Hrvati su opet podvili rep pred pupavcem i njegovim slugama!  Zar ratni pobjednici trebaju prositi milost od pobijeđenih krvnika !?!  Gadljivo  je bilo, na HOS-ovoj konferenciji,  slušati  Đapića kako  se uvlači antihrvatskoj vlasti s partnerom Pupovcem.

Branitelji  nisu u ratu  ustuknuli pred četnicima, danas su ustuknuli  pred  četničkim političkim prvakom Pupovcem.

Trebalo bi dobro upamtiti sve koji su  koje u ovom sudljelovali, jer doći će novi izbori. Hrvati bi trebali prestati birati sebi krvnike.

Plenković je pomogao srpskoj ideologiji da nastavi svoju laž, žrtvujući kosti hrvatskih domoljuba.

priznajem.hr