Je li nam zamislivo da hrvatsko političko vodstvo brine o hrvatskim državnim interesima poput mađarskog ili slovenskog?

Pin It

Slovenski i Mađarski političari rade ono što im je posao – brinu se za interese svojih zemalja. Nisu naš problem države koje se brinu za svoje interese nauštrb Hrvatske. Naš je problem političko vodstvo Hrvatske koje ne štiti hrvatske državne interese.

Političko vodstvo Mađarske i Slovenije spriječava ulazak Hrvatske u OECD, Organizaciju za ekonomsku suradnju i razvoj, klub najrazvijenijih zemlja svijeta u koji je Hrvatskoj važno da uđe.

Zašto?

Zato što koriste sva raspoloživa sredstva da ostvare interese Mađarske i Slovenije. Iako na to što traže od Hrvatske uopće nemaju pravo. Slovenski i Mađarski političari rade ono što im je posao – brinu se za interese svojih zemalja.

Nisu naš problem države koje se brinu za svoje interese nauštrb Hrvatske. Naš je problem političko vodstvo Hrvatske koje ne štiti hrvatske državne interese.

Je li sličan potez hrvatskog političkog vodstva prema Srbiji – vezano za njihov ulazak u EU ikome zamisliv?

A ne bismo tražili kompaniju koja nije naša, niti more koje nije naše, nego da otkriju grobove i sudbinu oko 1,000 muškaraca i žena za kojima Hrvatska još traga, od nestalih na Ovčari, preko Like sve do Dubrovnika.

Ili zbog vraćanja arhiva i umjetnina koje su ukradene, zbog nafte koju je Srbija 4 godine ispumpavala i krala u Đeletovcima, zbog položaja hrvatske manjine u Srbiji, zbog nerazriješenih graničnih sporova, zbog ratnih šteta….

Je li nam zamislivo da hrvatsko političko vodstvo brine o hrvatskim državnim interesima poput mađarskog ili slovenskog? Komentirala je Željka Markić

kamenjar.com