Neovisni za Hrvatsku protiv 'Lex Šerifa'

Pin It

Image result for tomislav jonjić

"Dođe li u režiji HDZ-a doista do takvih izmjena Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi koje će osigurati faktičnu nesmjenjivost načelnika i gradonačelnika („lex šerif“), bit će to jedan u nizu skandala u funkciji održanja partitokracije i korupcije koja guši hrvatsko društvo. Na svakoj razini na kojoj to budemo mogli činiti, NEOVISNI ZA HRVATSKU će biti protiv toga.

Zastupnik u gradskoj skupštini Grada Zagreba i jedan od čelnih ljudi Neovisnih za Hrvatsku, Tomislav Jonjić, objavom na društvenim mrežama dao je do znanja da je ta stranka protiv novog Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi, kolokvijalno nazvanog 'lex šerif'.

"Dođe li u režiji HDZ-a doista do takvih izmjena Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi koje će osigurati faktičnu nesmjenjivost načelnika i gradonačelnika („lex šerif“), bit će to jedan u nizu skandala u funkciji održanja partitokracije i korupcije koja guši hrvatsko društvo.

Na svakoj razini na kojoj to budemo mogli činiti, NEOVISNI ZA HRVATSKU će biti protiv toga.

Ne može tzv. stabilnost biti iznad demokracije i pravne države, jer, uostalom, i sjevernokorejski je režim stabilan. A ovih dana nam se nude i dodatni razlozi zbog kojih treba priželjkivati nove izbore. Lokalne i nacionalne!", napisao je Tomislav Jonjić na svom Facebook profilu.