Hasanbegović o povjerenstvu za Agrokor: U toj farsi ne želimo sudjelovati

Pin It

Image result for zlatko hasanbegović

'Povjerenstvom će predsjedati ministar iz Milanovićeve Vlade i predlagatelj Lex Perkovića. Ovo je višestruki primjer sukoba interesa i u toj farsi nećemo sudjelovati. Predlažemo da za vanjske suradnike angažirate i Todorića, Perkovića i Mustača jer će predsjednik uspjeti pronaći rješenje i za to. Glasovat ćemo protiv takvog Konzum istražnog povjerenstva”, kazao je Zlatko Hasanbegović iz NZH-a.

Nakon političkog dogovora HDZ-a i SDP-a oko redoslijeda i načina glasovanja o istražnom povjerenstvu za Agrokor i o ustavnim sucima, Hrvatski sabor će glasovati o te dvije točke koje su u više navrata, zbog uzajamnog nepovjerenja dviju najvećih stranaka, bile prolongirane.

“Gospodine Bauk, sastav ovoga povjerenstva je obiteljsko-stranački dogovor između vas i gospodina Bačića. Pozivam predlagatelja da dopune prijedlog da u Istražno povjerenstvo uđu svi zainteresirani predstavnici klubova. Ovo je obiteljska farsa i eksperimentalna velika koalicija.

Ovo je udžbenički primjer sukoba interesa i dio trgovine oko ustavnih sudaca.

Za vanjske suradnike angažirajte Todorića, Perkovića i Mustača. A povjerenstvom će predsjedati ministar iz Milanovićeve Vlade i predlagatelj Lex Perkovića. Ovo je višestruki primjer sukoba interesa i u toj farsi nećemo sudjelovati. Predlažemo da za vanjske suradnike angažirate i Todorića, Perkovića i Mustača jer će predsjednik uspjeti pronaći rješenje i za to. Glasovat ćemo protiv takvog Konzum istražnog povjerenstva”, kazao je Zlatko Hasanbegović iz NZH-a.

U video prijenosu u prilogu možete uživo pratiti sjednicu Sabora

kamenjar.com