Tko to hapsi HOS-ovku djevojku?

Pin It

Ovo je još jedan besprizorni nasrtaj Plenkovićevog 'prvog pendreka' Božinovića na svete simbole Domovinskog rata kao jedinog pravog i istinitog temelja Hrvatske države. Progon Thompsona, „hapšenje“ Marka Skeje i sedmorice HOS-ovaca u Kninu prilikom obilježavanja blagdana Oluje, „hapšenje“ grupe domoljuba u Slunju na koncertu M.P.Thompsona, intervencija specijalaca i oduzimanje zastave HOS-a u Metkoviću za vrijeme „lađarske“ fešte, zabrana zastave HOS-a u Splitu i Dubrovniku...

Otkrivanje spomen ploče pripadniku HOS-a, Željku Manjkasu – Crvenkapi, obilježilo je sramotno postupanje policije koja je uhitila djevojku Barbaru Turk i njene pratitelje zbog, navodno, “neprimjerenog transparenta”.

Ona je, naime, u rukama držala zastavu s grbom te postrojbe, na koju je dodatno privezala natpis “Kome smeta Za dom spremni na Crvenkapinom spomeniku”, aludirajući na činjenicu da je spomenik podignut bez pripadajućeg grba, koji još uvijek nije zakonom zabranjen.

Ovo je još jedan besprizorni nasrtaj Plenkovićevog „prvog pendreka“ Božinovića na svete simbole Domovinskog rata kao jedinog pravog i istinitog temelja Hrvatske države. Progon Thompsona, „hapšenje“ Marka Skeje i sedmorice HOS-ovaca u Kninu prilikom obilježavanja blagdana Oluje, „hapšenje“ grupe domoljuba u Slunju na koncertu M.P.Thompsona, intervencija specijalaca i oduzimanje zastave HOS-a u Metkoviću za vrijeme „lađarske“ fešte, zabrana zastave HOS-a u Splitu i Dubrovniku o obljetnici oslobađanja grada, dramatičan su nam pokazatelj zaključiti da se naša Domovina pretvara u milicijsku državu sijanjem i proizvodnjom straha prema onim grupacijama koje još uvijek misle da mogu slobodno, domoljubno disati i iskazivati svoje stavove o temeljnim vrijednostima Domovinskog rata.

Ostrašćeni titoljupci marširaju

S duge pak strane na Filozofskom fakultetu slavi se velebna Oktobarska revolucija, ulicama Zagreba nesmetano marširaju ostrašćeni titoljubci, članovi SRP-a, članovi ANTIFA i članovi Socijalističke radničke partije s petokrakama na zastavama, s Titom u glavama i srcima, te na taj način simbolično označavaju novi početak antifašističke revolucije u Hrvatskoj. Na HRT-u u Acinoj emisiji gostuju notorni I.Mandić i još notorniji B.Šimleša sprdajući se „rvatinama“, domoljubljem, a „Dan mrtvih“ pretvaraju u nekrofilski maskenbal bez imalo pijeteta i osjećaja za one mrtve i žive koji su drugačije mislili i misle. Istovremeno u Sisku, SDP-ova perjanica Kristina Ikić-Banićek brutalno zabranjuje podizanje spomenika blaženom Alojziju Stepincu, a Milorad Pupovac za vrijeme proslave obljetnice „Erdutskog sporazuma“, samo nekoliko dana prije sjećanja na vukovarsku tragediju, najavljuje novo uvođenje ćiriličnih natpisa diljem Hrvatske i pri tom eksplicite tvrdi: „Uopće nije upitno hoće li se to dogoditi, već je stvar kada i u kolikom obimu će se to sprovesti“!? Još više od toga, Pupovac šalje novu poruku svom koalicijskom partneru Plenkoviću, tvrdeći kako je zastupljenost zaposlenih Srba u javnim službama nedovoljna. Pa onda, ako ne dobije čirilizaciju, dobit će zapošljavanja u javnim službama što mu je apsolutni prioritet pored kojega su pozdrav „Za dom spremni“ i ćirilizacija marginalne stvari. Jer kada bude imao dovoljno političke moći u državi lako će se obračunati sa svim ustaškim simbolima koji mu smetaju!? Više je nego očito da se u „Maloj zemlji za veliko torbarenje“ ucjene i torbarenje nastavljaju nesmiljenom žestinom, jer ako bi to Plenković zaustavio kao u slučaju nekooperativnog Mosta pala bi njegova „stabilna“ Vlada. Jedni trguju i kupuju slobodu kao u slučaju prebjega Sauche, a drugi, puno opasnije, trguju političkim utjecajem, stvaraju novu mrežu u institucijama Hrvatske države, a ta mreža već danas utječe , a osobito će u budućnosti utjecati na sudbinu Hrvatske.

“Anarhisti i destruktivci”

U Hrvatskom saboru, koji je nažalost sve smo državni ne, traje pravi rat protiv anarhista „Živog zida“ i destruktivaca iz „Mosta“. U državi u kojoj vlada stabilnost, prosperitetno ozračje za sve, u kojoj institucije funkcioniraju besprijekorno u jednoj pravoj idili, pravni sistem garantira svima ista prava, gospodarstvo cvjeta, a demokracija je dosegnula nebeske visine, odjednom su se pojavili neki nepoželjni anarhisti i destruktivci kojima je valjda jedino poslanje slomiti tu stabilnost, zakonje i miran san u kojega su se uljuljkali svi dobri ljudi Hrvatske. Dakle, kako netko može biti anarhista ako već živimo u totalnoj anarhiji koju nije izmislio „Živi zid“? Kako može netko biti destruktivan ako već živimo u totalnom političkom i pravnom destruktivnom kaosu? Jedina prava istina je da su „anarhisti“ i „destruktivci“ proizvod dvije partije koje su se dogovorno, kao i u dogovornoj Agrokorovoj poslovnoj politici ciklično mijenjali na vlasti i oporbi, a da bi se taj ciklus nesmetano nastavio „anarhisti“ i „destruktivci“ dogovorno, u nekoj velikoj koaliciji, moraju nestati s političke scene u režiji izbornog zakonodavca Vladimira Šeksa. Tko je proizveo te dvije nove stranke u kojoj su članovi gotovo svi do jednoga Hrvatice Hrvati, ništa manji ni ništa veći od mene ni od Vas? Proizvelo ih je nezadovoljstvo Hrvatica i Hrvata koji su svoj očajnički glas dali nekom trećem izgubivši strpljenje, jer predugo su čekali da dvije partije od Hrvatske naprave zemlju slobode, pravde i blagostanja što im je obećao prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. Jesu li po toj logici i sve Hrvatice i svi Hrvati koji su dali svoj glas „anarhistima“ i „destruktivcima“ također anarhisti i destruktivci? „Protestni glasovi“ potpuno je kriva definicija. „Živi zid“ i „Most“ stvorili su očajnički glasovi naroda kojima je dosta jednostranačkog višestranačja u Hrvatskoj!

I kada se čini da ovaj osvrt na „dno dna“ Hrvatskog sabora izmiče iz konteksta naslova ove kolumne i svega što sam prethodno detektirao potrudit ću se analizirati i dokazati da tome nije tako. U Hrvatskom saboru samo je puštena „gusta magla“ nad Zagrebom i Hrvatskom koja bi trebala prikriti brutalne urotničke strategije koje Hrvatsku nezaustavljivo vode u njenu poražavajuću mentalno komunističku prošlost. Kakva je razlika između „pendreka“ Ranka Ostojića i „pendreka“ Davora Božinovića? Prvi je bio otvoreno brutalan, jer je Milanović prepotentno mislio da će vladati vječno. Ostojić je bio toliko brutalan da je zaslijepljen mržnjom provalio čak u crkvu Svetog Marka! Branitelji su bili crnokošuljaši, šatoraši, štakoraši, teroristi, katolički svećenici i biskupi crnomantijaši, a Tomislav Karamarko najveći ustaša na svijetu.

Perfidne metode

Antifašisti su proizvodili fašizam na tekućoj vrpci crtanjem „svastike“ na Poljudu, kako bi danas antifašisti mirno planirali novu antifašističku revoluciju, jer bez fašista nema ni revolucije!? Danas su na pozornici sofisticirane metode širenja straha, a posljednje hapšenje HOS-ovke djevojke pokazuje nam da se s tim ne namjerava stati. Dok je bivša Milanovićeva Vlada otvoreno ustala protiv branitelja i Domovinskog rata ova Vlada perfidnim metodama negira svete i nedodirljive simbole branitelja iz Domovinskog rata, zbog tih zakonom nezabranjenih simbola nezakonito hapsi djevojku, a zapravo perfidnim metodama ubija Domovinski rat, stvara novi razdor među braniteljima, otimajući srž iz tog povijesnog konteksta, isto kako je to javno i otvoreno činio Zoran Milanović. I u jednom i drugom slučaju to rade oni koji Domovinski rat nisu vidjeli ni na televiziji, to rade oni koji su sudjelovali u razoružavanju teritorijalne obrane Republike Hrvatske.

Tko je uhapsio HOS-ovku djevojku? Nisu li to učinili isti oni koji su klasičnom političkom ucjenom marginalizirali najboljeg HDZ-ovog ministra Zlatka Hasanbegovića! Sjetite se! Ne bi bilo podrške Pupovca, Radina i SDSS-a novoj Plenkovićevoj većini da Plenković nije maknuo Hasanbegovića!? Samo dragi Bog zna kakav je dogovor iz Šeksove torbe pao u mračnim hodnicima Banskih dvora u sitne noćne sate? Oni koji pažljivo analiziraju događaje i pojave odgovor na ovo pitanje mogu naslutiti. Bez ikakve sumnje Plenković je Pupovcu i Radinu obećao trajno uklanjanje braniteljskog pozdrava „Za dom spremni“ iz javnog prostora. Prvi test bila je spomen ploča poginulim HOS-ovim junacima u Jasenovcu, a kada je Plenković naišao na ozbiljan otpor branitelja prišlo se planu „b“ koji se zove „operacija u dva koraka.“ U braniteljskoj populaciji pronađeni su i „nagovoreni“ oni koji spomen ploču u Jasenovcu nisu ni postavili, pronađeni su oni koji su bili „Za Plenkovića spremni“ oskrnaviti tu zagrobnu svetinju. Jer da nisu bili „nagovoreni“ hlebinci iz braniteljske populacije taj prljavi posao skrnavljenje spomen obilježja na silu bi morao odraditi Davor Božinović sa svojom pendrek specijalnom bojnom i još jednom razoružati Hrvatsku micanjem pozdrava „Za dom spremni“ kako je to učinjeno sa razoružavanjem Teritorijalne obrane u osvit Domovinskog rata.

Torbarske manire

Spomen obilježje mrtvim junacima premješteno je u Novsku, a istovremeno su „lokalni HDZ-ovi šerifi“ dobili zapovijed iz Ministarstva uprave koja im zabranjuje dati dozvolu za podizanje bilo kakvog spomenika na kojemu bi bio cjelovit HOS-ov grb. Na taj kompromis pristali su Pupovac, Radin i Milorad Batinić iz HNS-a, a za uzvrat su u pravoj torbarskoj maniri dobili novu količinu političke moći. Ministarsko mjesto znanosti i obrazovanja napušta ministar Barišić kojega je Plenković branio do zadnje kaplje krvi, mijenja ga HNS-ova stručnjakinja za reformu kurikula, a D.I.Stier daje ostavku u korist poznate nam M.P.Burić. Istovremeno Mile Horvat iz SDSS-a dobiva posao državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike. Dakle, nema tajni! Pilot projekt velike koalicije je na djelu! Tko je onda uhapsio HOS-ovku djevojku, tko kadrovira u hrvatskoj javnoj upravi i tko upravlja procesima kako se s pravom upitala predsjednica K.G.Kitarović u svom osvrtu na demografski slom Hrvatske? Sve više je onih koji tvrde da je demografski slom Hrvatske namjerno, pomno isplaniran kako bi se dokazalo da Hrvatska nije sposobna opstati kao samostalna država! Jer država bez naroda i nacionalnog subjektiviteta nije država!

Ako je demografski slom Hrvatske doveo do izvanrednog stanja kako to ispravno percipira predsjednica K.G.Kitarović, treba odgovoriti na pitanje što je to dovelo do demografskog sloma? Nisu li to upravo egzistencijalna pitanja, nije li to dužničko ropstvo kojim je okovano više od milijun i pol državljana Hrvatske, pa onda nezajažljiva monetarno- bankarska lakomost, nije li to izvanredno stanje izazvala katastrofalna nesposobnost političkih elita, politička prostitucija, torbarenje, neprincipijelne koalicije, partitokratski izborni zakon, gaženje Domovinskog rata, blaćenje branitelja, besprizorni napadi na Katoličku crkvu njeno svećenstvo i vjernike? I tako, mogao bih nabrajati do beskonačnosti!

Neki su u ovoj dijagnozi naše Predsjednice vidjeli sukob Pantovčaka i Banskih dvora, neki su kazali kako se zaziva izlazak tenkova na ulicu što bi svakako s novim buketima cvijeća pozdravila Jelena Lovrić, a neki tvrde da Predsjednica K.G.Kitarović može prekrižiti podršku Andreja Plenkovića i HDZ-a za njen reizbor. Plenković joj sugerira da dođe u Banske dvore zamoliti za podršku ako to želi i već je pripremio set uvijeta bez kojih podrške nema. Čini mi se, bilo bi pogrješno u ovom trenutku tražiti podršku Plenkovića i vrha HDZ, jer njihov je rejting nezaustavljivo u slobodnom padu. Predsjednica vrlo dobro zna kako je osvojila prvi mandat, vrlo dobro zna da je taj nepravedni rat dobila zahvaljujući glasovima domoljuba obećavši da će biti njihov glas. Takvih glasova ima jako puno u HDZ-ovoj izbornoj bazi koja u kolonama okreće leđa politikama Andreja Plenkovića što će konačno rezultirati prirodnim slomom ove neprirodne vladajuće koalicije. A onda, mnogi se nadaju, o reizboru K.G.Kitarović više ne će odlučivati Andrej Plenković.

Mislim da to Andreja Plenkovića ne brine, jer on dosljedno provodi politike svog intimusa i idola J.P.Junkera koji je nedavno izjavio: „Nacionalizmi su pravi otrov koji sprječava razvoj i stabilnost EU“! Nije li ova izjava gotovo identična onoj komunističkoj: „Vjera je opijum za narod“!

Na tim političkim potkama „uhapšena“ je HOS-ovka djevojka zbog svoje svijesti o pozitivnom nacionalizmu i domoljublju, na tim potkama zabranjuje se podizanje spomenika blaženom Alojziju Stepincu, na tim potkama niču spomenici sedmorici sekretara SKOJ-a, na tim potkama čuvaju se četnički mauzoleji diljem Hrvatske i Hrvatska se pretvara u jednu anacionalnu tvorevinu. Ako je izvanredno stanje, a jest, onda je potrebna opća mobilizacija Hrvatica i Hrvata uz pomoć svekolike domoljubne intelektualne elite koja još uvijek ne shvaća da će eventualno novi vladar na Pantovčaku vratiti Tita u Predsjedničke dvore, istog onog Tita koji je izjavio: „Prije će Sava poteći uzvodno, nego Hrvati dobiti državu“!

Kazimir Mikašek Kazo