Koalicija HDZ-a, HNS-a i SDSS-a sve se više pretvara u prijeteću koaliciju!

Pin It

Milorad Pupovac je u Saboru na burnoj raspravi o prijedlogu Odbora za informiranje da se za članove Nadzornog odbora HRT-a imenuju Mladen Čutura, Morana Paliković Gruden, Maja Martinović i Edvard Kuštek, poručio HDZ-u da njegovu ruku a time ni potporu SDSS-a neće imati.

A u najnovijem broju naš tjednik 7Dnevno, od 15. prosinca ove godine, ekskluzivno otkriva kako je Ivan Vrdoljak postavio ultimatum Plenkoviću da ostavi Davora Šukera na čelu HNS-a, inače pada vlada. Zašto i do kada će sve te prijetnje i ultimatume trpjeti Andrej Plenković?

Rasprava o prijedlogu Odbora za informiranje da se za članove Nadzornog odbora HRT-a imenuju Mladen Čutura, Morana Paliković Gruden, Maja Martinović i Edvard Kuštek izazvala je pravu  buru u sabornici, a cijelu tu situaciju je dodatno uzburkao SDSS-ov zastupnik Milorad Pupovac koji je najavio da vladajuća većina njegovu ruku neće dobiti. Pupovac je izrazio zabrinutost zbog stanja na HRT-u te naglasio da oni “kao dio vladajuće koalicije nisu u tome sudjelovali ni konzultativno ni nekonzultativno.“

– A doprinijeti tome da se dođe do stanja da se drži nekrolog HRT-u nećemo, jer nam naš moralni osjećaj to ne dopušta”, poručio je Pupovac dodajući: “Moju ruku više neće imati”. Potom je, uz svoju tradicionalnu dramaturšku pauzu, rekao i sljedeće: “Ispričavam se kolegama koalicijskim partnerima, ali prema svemu što znamo je da je stanje na HRT-u takvo da ne znamo ni tko je tko, a da se dobiva izvješće o HRT-u s tri godina zakašnjenja je nedopustivo”, rekao je Pupovac.

Tom izjavom je glavni HDZ-ov partner u Saboru Milorad Pupovac stao uz bok SDP-ovom  zastupniku Nenadu Staziću koji je sa saborske govornice poručio da će njihov izbor “biti dokaz kako je HDZ-u stalo samo do lopovluka i kriminala”! Ovo nije prvi put da Pupovčev SDSS, kao sastavni dio vladajuće koalicije šalje otvorene prijetnje Plenkoviću i HDZ-u, prijeteći uskratom svojih glasova, pa se postavlja pitanje do kada će predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer Andrej Plenković, trpjeti takve prijetnje i ucjene svojih koalicijskih partnera.

U tom kontekstu valja spomenuti i to da naš najnoviji broj tjednika 7Dnevno, od petka 15. prosinca ove godine, na naslovnoj stranici donosi ekskluzivu o sukobima u HDZ-u, u povodu izbora predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Naš tjednik otkriva kako je Ivan Vrdoljak, postavio ultimatum Plenkoviću da ostavi Davora Šukera na čelu HNS-a,  inače pada vlada.

Kako stvari sada stoje koalicija HDZ-a, HNS-a i SDSS-a sve se više pretvara u prijeteću koaliciju! Zašto i do kada će to trpjeti Andrej Plenković?

V.Topić/7dnevno