Miljenku blokiran “Face”. Krivi su mu hrvatski “Nacisti,Ustaše,Fašisti”. Tko je on ako ima takvo mišljenje o nama Hrvatima?

Pin It

Ne sjećam se da je Miljenko pjenio kada su na Facebook platformi zatvarane hrvatske stranice. Trebalo bi istražiti da li je na Miljenkovoj stranici bilo govora mržnje, lažnih optužbi, iskrivljivanja povijesti, tendeciznog izvještavanja, obmanjivanja, laži. Zašto bismo Miljenkove optužbe primili “zdravo za gotovo”? 

S Facebooka jutros je nestala  stranica Hrvatskog povijesnog portala.

Miljenko Hajdarević , jedan od urednika je odmah reagirao u tako dobro poznatom mrziteljskom stilu. Krivi su : Fašisti,Ustaše, desničari….

Miljenko:

“Facebook algoritmi su jutros reagirali na organiziranu kampanju prijava hrvatskih desničara i neonacista te je naša stranica na Facebooku od jutros nedostupna”, napisao je danas na Hrvatskom povijesnom portalu njegov urednik, povjesničar Miljenko Hajdarović.

“Naši ljubitelji fašista, nacista i domaćih im prijatelja koriste mogućnost prijava koje Facebook ima pa je tako tijekom 2017. godine bilo blokada radi određenih sadržaja (npr. radi objave fotografija zločinaca Francetića ili na drugoj Pavelića i Budaka)”, napisao je urednik Hrvatskog povijesnog portala.

Očito je riječ o još jednom u nizu blokada koje se događaju kad dovoljan broj korisnika prijavi sadržaj koji smatra nepoćudnim, pri čemu Facebookov algoritam ne čini razliku između slavljenja totalitarističkih ideologija i objektivnog pisanja o istima.

Ne sjećam se da je Miljenko pjenio kada su na Facebook platformi zatvarane “hrvatske” stranice.

Trebalo bi istražiti da li je na Miljenkovoj stranici bilo govora mržnje,lažnih optužbi, iskrivljivanja povijesti, tendeciznog izvještavanja,obmanjivanja, laži. Zašto bismo Miljenkove optužbe primili “zdravo za gotovo”? 

Miljenko Hajdarović radi kao nastavnik povijesti, sociologije, politike i građanskog odgoja u Srednjoj školi Čakovec. Osobito je zainteresiran za povijest 20. stoljeća, Holokaust, ljudska prava i razvoj korištenja tehnologije u nastavi. U nastavi redovito koristi različite informatičke tehnologije o kojima se piše i na ovom blogu. U slobodno vrijeme uređuje Hrvatski povijesni portal. Predsjednik je Udruge za edukaciju i promicanje ljudskih prava. Trenutno radi na projektima Kuće Anne Frank i EuroClia.

Berislav Bilandžić/priznajem.hr