Sve će to Macan pozlatiti!

Pin It

A kako će od sada nastupati pred javnošu i medijima premijer Plenković, kada ga pod svoje uzme Macan bit će zanimljivo vidjeti. S obzirom na činjenicu da je Macan od svih naših političara najviše fasciniran bivšim premijerom Ivom Sanaderom, a za srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića kaže da radi najbolji PR u regiji, pitanje je kako će on uspjeti preparirati svog novog klijenta Plenkovića

Prošle godine na Badnjak premijer Andrej Plenković je, nakon što je MOL dobio spor protiv Hrvatske u Genevi pred arbitražnim sudom Komisije Ujedinjenih naroda za međunarodno trgovačko pravo (UNCiTRAL), obećao hrvatskim građanima da će Ina opet biti naša.

“Vratit’ ćemo Inu Hrvatskoj! Otkupit’ ćemo cijeli Molov paket dionica”, gotovo slavodobitno je izjavio premijer Plenković. Od toga Plenkovićeva obećanja ostalo je samo ‘ludom radovanje’.

No, naši građani u Novu godinu mogu ući puno mirniji, jer premijer će od 1, siječnja sljedeće godine dobiti svog posebnog savjetnika za strateško komuniciranje, pa bi, sukladno tome i njegovo javno djelovanje, odnosno komuniciranje s javnošću trebalo biti suvislije i konkretnije nego li do sada. Naime, Plenković je i službeno imenovao Krešimira Macana, samoproglašenog PR maga, posebnim savjetnikom, za čije usluge će svaki mjesec dobivati 9 tisuća kuna neto.

A prije nego li je imenovan premijerovim spin doktorom Macan je izjavljivao u medijima kako je Plenković potpuno u rječniku Europskog parlamenta koji je primjeren parlamentu, ali nije običnom čovjeku. Kada on kaže ‘potrebna je dodatna edukacija’, ‘požar je atraktivan’ ili kada upotrebljava izraze kao što su konvencije… ili bilo što primijenjivo u parlamentu to ovdje nikom ništa ne znači. Često samo prevede s engleskog. Zvuči pametno, ali raja ne konta što je majstor htio reći. Kada ga ne shvate, onda ga dožive kao bahatog”, secirao je Krešimir Macan premijerove javne nastupe do sada.

A kako će od sada nastupati pred javnošu i medijima premijer Plenković, kada ga pod svoje uzme Macan bit će zanimljivo vidjeti. S obzirom na činjenicu da je Macan od svih naših političara najviše fasciniran bivšim premijerom Ivom Sanaderom, a za srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića kaže da radi najbolji PR u regiji, pitanje je kako će on uspjeti preparirati svog novog klijenta Plenkovića, koji se do sada često svađao s novinarima, pogotovo onda kada su mu postavljali teška i neugodna pitanja, iako je odavno trebao naučiti da nema teških i nezgodnih pitanja, samo odgovori mogu biti nezgodni. U svakom slučaju Macanu neće biti ni malo lako preokrenuti dosadašnju, uglavnom negativnu  sliku o premijeru Plenkoviću u javnosti, jer on je svojim istupima dostigao toliku razinu bahatosti, da ga građani doživljavaju najnegativnijim političarem u gotovo svim anketama. Biti će zanimljivo vidjeti kako će se Plenković ponašati u Saboru kada ga, primjerice, počne kritizirati Branimir Bunjac ili Ivan Pernar iz Živog zida, no oni koji dobro poznaju našega premijera kažu da on može mijenjati spin doktore do mile volje ali ćud nikako. U tom kontekstu teško je povjerovati da bi Macan mogao uspjeti u svojoj misiji spašavanja vojnika (Ryana) Plenkovića, jer je njegov kredibilitet i u javnosti i u stranci toliko srozan da ga nikakvi modni mačci ili medijski macani ne mogu spasiti.

V.Topić/7dnevno