Njemačka političarka nakon cenzure na Twitteru: Dobrodošli u DDR 2.0

Pin It

Related image

“Kao Nijemac ne mogu razumjeti što mi moja domaća policija poručuje. Nevjerojatno”, zatim “islamizacija ide naprijed. Policija Sjeverne Rajne-Vestfalije twitta već na arapskome. Njemački u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji više nije službeni jezik? Pa onda živjela Nova godina.”…

“Dobrodošli u DDR 2,0!”, upozorila je dr. Alice Weidel, članica Alternative za Njemačku (AfD) nakon što je obrisano više komentara na Twitteru vezanih uz kritike čestitke policije iz Kölna na arapskome, a profil stranačke čelnice Beatrix von Storch bio je i blokiran.

Dr. Alice Weidel upozorila je na NetzDG, koji je na snazi od 1. siječnja, njemački “zakon o poboljšanju provedbe prava na društvenim mrežama”, poznat i kao Facebook-zakon kojega je napisao SPD-ov Heiko Mass i uz pomoć koalicijskih partnera progurao.

“Ljudi koji su DDR poznavali iz zabavnih, pojednostavljenih TV produkcija, doživjet će na vlastitoj koži, što to znači kada država nekome oduzme ljudsko pravo iz ideoloških razloga”, ističe dr. David Berger na philosophia-perennis.com komentirajući ovaj njemački slučaj cenzure.

“Jedna od prvih žrtava upravo je zastupnica u njemačkom parlamentu – već si možete pretpostaviti: nije iz redova Zelenih ili SPD-a koji se uvijek ističu govorom mržnje toleriranom od Facebooka i drugih društvenih mreža, nego je iz AfD-a. Njezin zločin? Ona je samo reagirala na novogodišnji pozdrav njemačke policije koji je na arapskome jeziku”, dodaje dr. Berger.

Twitter-račun Beatrix von Storch, zastupnice njemačke stranke Alternative za Njemačku (AfD) bio je blokiran gotovo čitav dan u ponedjeljak, zbog njezina komentara o novogodišnjoj čestitki koju je njemačka policija uputila i na arapskom.

“Što se dovraga događa u ovoj zemlji? Zbog čega službeni policijski tweet na arapskom?”, upitala je Beatrix von Storch, jedna od čelnica stranke.

Ona je komentirala da policija pokušava “smiriti barbarske silovateljske muslimanske horde muškaraca”.

Twitter je blokirao njezin račun na 12 sati zbog kršenja “pravila glede rasističkog sadržaja”.

Tweet više nije vidljiv ali ga je druga članica AfD-a Alice Weidel podijelila na svojem Facebooku, komentirajući vladinu “pokornost” pred migrantima.

Policija u Kölnu poslala je novogodišnju čestitku na više jezika putem svog Twitter računa.

Jedan od prvih komentatora ispod objave na arapskome pita se “mogu li njemački porezni obveznici saznati što znači ta poruka”, nakon kojeg su uslijedili i brojni drugi negativni komentari.

“Kao Nijemac ne mogu razumjeti što mi moja domaća policija poručuje. Nevjerojatno”, zatim “islamizacije ide naprijed. Policija Sjeverne Rajne-Vestfalije twitta već na arapskome. Njemački u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji više nije službeni jezik? Pa onda živjela Nova godina.”…

Izvor: hina/ms/narod.hr