Brkić se danas kaje, a još 2017. glasače Brune Esih nazivao je ekstremnom desnicom!

Pin It

Još se sjećamo kako je prošle 2017. na izborima za gradonačelnika Zagreba Bruna Esih osvojila dvostruko više glasova od HDZ-ovog kandidata Drage Prgometa. Naspram mizernih 5,59 posto Prgometa, Esih je dobila gotovo dvostruko više glasova (10,33 posto) u glavnom gradu.

Tom je prilikom Milijan Brkić, koji se ovih dana posipa pepelom i kaje za politiku HDZ-a, komentirajući rezultate Brune Esih, te profil njenih glasača izjavio: „Mi smo stranka desnog centra i naši birači nisu birači ekstremne desnice!“, piše vecernji.hr.

Nasuprot Brkuću, tadašnji HDZ-ov saborski zastupnik i bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović prokomentriao je birače Esih na puno civiliziraniji način: bez etiketiranja i prozivanja poput Brkića, jednostavno kao smjer u kojem i Zagrepčani i Hrvati žele ići što se tiče konzervativne politike. „Potpuno je jasno, lokalni izbori, a posebice u Zagrebu, u svjetlu poznatih okolnosti, imali su izraziti nacionalni značaj. Ovdje se nije odlučivalo samo o komunalnim problemima, već su građani davali jasnu ocjenu hrvatskih političkih elita. Ono što su birači sada imali priliku birati u Zagrebu, na sljedećim izborima – iste ove ljude, načela i vrijednosti koje zastupaju – moći će birati u cijeloj domovini, od Vukovara do Dubrovnika i od Istre do Međimurja”, rekao je tom prilikom Hasanbegović koji je nakon toga pod pritiscima iz HDZ-a napustio stranku čiji je postao omiljeni zastupnik i ministar, te opće prihvaćena osobnost kod najvećeg dijela glasača HDZ-a.

Uz to, podsjetimo se da je Brkić 2017. prozivao i koalicijskog partnera HDZ-a  Milorada Pupovca prilično jasnim riječima riječima: ‘Nacionalne manjine neće određivati sastav Vlade. Ovo je hrvatska država i uz nacionalne manjine odlučuju Hrvatice i Hrvati. To je naša zemlja. Zamislite kad bih ja govorio o tome kako će Vučić u Srbiji rekostruirati vladu”.

No, od ovih Brkićevih riječi ostalo kao rezime ostalo je: tresla se brda, ostao je Brkić.

Izvor: narod.hr